Νέο Αεροδρόμιο Πάρου

22 Αυγούστου 2011 15:25
Πέντε χρόνια αδράνειας. Ομολογία αποτυχίας και λανθασμένων χειρισμών της Δημοτικής Αρχής
στην υλοποίηση του έργου « Νέο Αεροδρόμιο Πάρου» αποτελούν οι δηλώσεις του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη στο από 19.8.2011 Δελτίο Τύπου, αφού επιβεβαιώνεται πλέον επισήμως, ότι η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου στην ιστορία του νησιού μας, βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο των απαλλοτριώσεων , στο οποίο ως γνωστό βρισκόταν από το έτος 2006 .

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, το τι έλεγε στις 22.9.2006 η σημερινή Δημοτική Αρχή με Δελτίο Τύπου: « ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ. Οι ανακοινώσεις του Δήμου Πάρου όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Σήμερα 28 Ιουνίου (2006) κατατέθηκαν στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων όλα τα χρήματα για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων και για τη δημιουργία του νέου αερολιμένα μας. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.»

Αλήθεια χρειάστηκε να περάσουν πέντε (5) ολόκληρα χρόνια από το 2006 που κατατέθηκαν κατά τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής όλα τα χρήματα των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου, για να διευκρινιστεί σήμερα το 2011 και μάλιστα μετά από σύσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, ότι υπάρχει πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις ;

Όταν στις 5 Μαρτίου 2010 ο Δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης ενημέρωνε με δελτίο τύπου τους συμπολίτες μας για το αποτέλεσμα της σύσκεψης της 2α Μαρτίου στο Υπουργείο Υποδομών και ανέφερε τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου αεροδρομίου, και μάλιστα ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Νέου Αεροδρομίου στις 30 Ιουνίου 2011, -δηλώνοντας πανηγυρικά ότι «..το όνειρο του κάθε Παριανού για το νέο αεροδρόμιο του νησιού γίνεται πραγματικότητα» - δεν γνώριζε κανείς, ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ότι οι απαλλοτριώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί;

Τα ίδια έλεγε και στις 6.11.2009 Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη πάλι για το Νέο Αεροδρόμιο « Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, με ενημέρωσε ότι το νέο αεροδρόμιο μας Πάρου εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Ήδη δόθηκε εντολή μας αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν μας απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμανση και στη συνέχεια για την υλοποίηση του έργου...........Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα μακροχρόνιο αίτημα κα όνειρο όλων μας. Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νησιού μας είναι πια πραγματικότητα.»

Δυστυχώς για την Πάρο και τους Παριανούς, η υλοποίηση του Νέου Αεροδρομίου όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μόνο στα λόγια . Αυτό όμως που σίγουρα έχει καταγραφεί στην ιστορία του νησιού, είναι η πλήρης αδράνεια και αναντιστοιχία λόγων και έργων της Δημοτικής Αρχής .

Συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα και μετά από εννεαετή θητεία της Δημοτικής Αρχής, δεν υπάρχει ούτε απόφαση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (2007-2013) ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα , ούτε συγκεκριμένος προϋπολογισμός, ούτε το έργο ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2011, όπως μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος με το από 5.3.2010 Δελτίο Τύπου του.

Κατά τα άλλα, αυτά τα τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα της σύσκεψης της 18ης Αυγούστου 2011, που ουσιαστικά και τυπικά επιβεβαίωσε ότι γυρνάμε πίσω στο 2006, κατά την Δημοτική Αρχή θεωρείται « ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου που είναι η κατασκευή του νέου Αεροδρομίου..»

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ!!

Εμείς ως Παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ πιστεύουμε ότι, τα έργα δεν γίνονται ούτε με δελτία τύπου, ούτε με προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά με πολύ συστηματική και οργανωμένη δουλειά, με χρονοδιάγραμμα και ουσιαστική ανελλιπή παρακολούθηση του έργου και των εμπλεκομένων υπηρεσιών στο σύνολό τους, ώστε να αποφεύγονται λάθη και παραλήψεις όπως στην περίπτωση του έργου του Νέου Αεροδρομίου, που έχουν κόστος και επιπτώσεις όχι μόνο στην βαριά βιομηχανία του νησιού μας που είναι ο τουρισμός, αλλά σε ολόκληρο το νησί μας.               {plusone lang=el}

Η επικεφαλής της Παράταξης

ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ

Γρηγορία Πρωτολάτη

Δημοτική Σύμβουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos