Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής του Δήμου Πάρου

12 Σεπτεμβρίου 2011 19:20

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής

του Δήμου Πάρου. Κατά τη συνεδρίαση τέθηκαν τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης από την Πρόεδρο και ομόφωνα αποφασίστηκε να συζητηθούν.

Το πρώτο θέμα αφορά το πολύ σοβαρό θέμα των μειωμένων δρομολογίων από και προς Πειραιά, το μεγάλο θέμα της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας και το θέμα της επικοινωνίας της Πάρου με την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Ομόφωνα αποφασίστηκε να μεταβεί τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από την Πρόεδρο κα Μαρία Χανιώτη, έναν εκπρόσωπο των πρακτόρων και έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων την επόμενη εβδομάδα στη Νάξο κι εκεί η επιτροπή να έρθει σε επαφή με τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς για να συζητηθεί το θέμα και να δράσουν από κοινού. Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την απαράδεκτη κατάσταση η οποία δημιουργεί πολύ σημαντική ζημιά στους επαγγελματίες των νησιών μας.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ σημαντικού πλήγματος στους κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς στο Αιγαίο κάνοντας τα νησιά μας μη ανταγωνιστικά και παράλληλα ακριβούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Ομόφωνα αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινοποίησή της στους αρμόδιους φορείς.

Το τρίτο θέμα συζήτησης αφορά το νομοσχέδιο για τη σύνθετη παραθεριστική κατοικία. Μετά τη συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα όλοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους και τόνισαν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για τουριστική πολιτική, με βίαιη αλλαγή χρήσεων σε βάρος του περιβάλλοντος, του τοπίου αλλά και των ντόπιων επαγγελματιών που έχουν επιλέξει άλλες ήπιες μορφές ανάπτυξης για τον τόπο τους. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο νόμος αυτός θα ανατρέψει για πάντα τις ισορροπίες που υπάρχουν στις νησιωτικές κοινωνίες (περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές).

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προβολή του Δήμου Πάρου στη Νορβηγία και Σκανδιναβία, αγορές πολύ σημαντικές για το νησί μας, καθώς για τους Σκανδιναβούς η Ελλάδα είναι ο Νο3 τουριστικός προορισμός τους, ταξιδεύουν 4 φορές τον χρόνο, είναι συνήθως επαναλαμβανόμενοι πελάτες, συχνά επιλέγουν οικογενειακές διακοπές και γνωρίζουν και αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα και γαστρονομία. Η καμπάνια προβολής θα περιλαμβάνει δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στην Πάρο μέσα στο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στο Όσλο με δραστηριότητες και διαγωνισμούς, διανομή υλικού, επαφή με tour operators, καταχωρήσεις σε τοπικές εφημερίδες και σε 4 περιοδικά τα οποία διανέμονται στη Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, στις Διεθνείς Εκθέσεις TUR, FERIE FOR ALLE, MATKA καθώς και σε tour operators, δημοσιογράφους, γραφείο ΕΟΤ κτλ.  

Για το Δ.Σ της Επιτροπής Τουρισμού και Προβολής,   

Η Πρόεδρος

Μαρία Χανιώτη   {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos