Ιδού πως κατασκευάζουν τους προβοκάτορες

25 Οκτωβρίου 2011 17:35

Το απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με την ονομασία «Ευρωπαικές Βέλτιστες Πρακτικές για το χειρισμό των Πληροφοριοδοτών» και το

οποίο εύστοχα χαρακτηρίστηκε ως το «εγκόλπιο του προβοκάτορα», συντάχθηκε στις 22 Μάρτη του 2002, μετά από συνάντηση εκπροσώπων των κυβερνήσεων των 15 (τότε) κρατών-μελών της ΕΕ,προφανώς και με την συμμετοχή εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο έγγραφο φαίνεται με ποιό τρόπο «νομιμοποιείται» η κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «πληροφοριοδότης είναι ένα άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες αρχές».

Παρακάτω, ο ορισμός που δίνεται για το λεγόμενο «συμμετέχοντα πληροφοριοδότη» είναι η καθαρή περίπτωση του προβοκάτορα: «Ενας συμμετέχων πληροφοριοδότης είναι ένας πληροφοριοδότης, ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν».

Στο ερώτημα γιατί δε συλλαμβάνονται οι προβοκάτορες, απάντηση δίνει το ίδιο το έγγραφο της EUROPOL: «Αν διαπράττει έγκλημα ενώ είναι πληροφοριοδότης θα υπόκειται σε σύλληψη, εκτός αν έχει δοθεί σ'αυτόν καθεστώς συμμετέχοντος πληροφοριοδότη (δηλαδή του προβοκάτορα) και παραμένει εντός των προσδιορισμένων ορίων (δηλαδή δεν κάνει τα δικά του και καεί)».

Ιδού πως γεννιούνται οι προβοκάτορες!!!

Πέρα από την κατασκευή χαφιέδων, οι μηχανισμοί καταστολής, σύμφωνα και με την επίσημη νομοθεσία, αξιοποιούν τη μορφή της «αστυνομικής διείσδυσης». Στο όνομα της καταστολής των «έκνομων ενεργειών» «κουκουλοφόροι» αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση και στις διαδηλώσεις. Πρόκειται για κανονικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις λεγόμενες «διεισδύσεις» και έχουν υπηρεσιακή αποστολή να παίζουν το ρόλο προβοκάτορα σε διατεταγμένη και «νόμιμη» υπηρεσία, υποτίθεται για να συλλάβουν τους πραγματικούς «εγκληματίες». Στην πράξη, δεν έχουν συλλάβει σχεδόν κανέναν τόσα χρόνια τώρα.

Οι διεισδύσεις χρησιμοποιούνται ευρέως – επίσημα και «νόμιμα»- στα εγκλήματα σχετικά με τα ναρκωτικά (αστυνομικοί με ανάλογη συμπεριφορά και περιβολή παριστάνουν τους χρήστες ή τα βαποράκια), στα εγκλήματα της λεγόμενης τρομοκρατίας και στις διαδηλώσεις. Ενώ στις δύο πρώτες περιπτώσεις το παραδέχονται, γιατί κρίνουν ότι έχουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης, για τις διαδηλώσεις το παραδέχονται σπάνια έως καθόλου.

Είπαμε ότι μιλάμε πάντα με στοιχεία. Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς ολόκληρο το έγγραφο της EUROPOL. Θα καταλάβει ο καθένας πως δουλεύει το κράτος και το παρακράτος τους μαζί.

Τώρα, τα όσα απάντησε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης ότι δήθεν «δεν υπάρχουν προβοκάτορες στην Αστυνομία», είναι να γελά κανείς. Τον αφήνουμε στην κρίση σας. Ολη η Ελλάδα για πολλά χρόνια βλέπει το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται συνεχώς και κανείς να μην συλλαμβάνεται μέχρι τώρα.

Μήπως δε θέλουν να τους συλλάβουν...;Μήπως λέμε.

Κ.Ο.Β ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos