Γιατί πεινάνε και λιποθυμούν τα παιδιά;

25 Οκτωβρίου 2011 17:38

1,5 κιλό ψάρι για να φάνε 75 παιδιά!!! 1,5 κιλό κιμά για να φάνε 75 παιδιά!!!

Οι παραπάνω ποσότητες φαγητού δεν αφορούν την περίοδο της κατοχής. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο και ασύλληπτο αφορούν το μεσημεριανό φαγητό 75 παιδιών σε ημερήσια βάση στον δημοτικό παιδικό σταθμό Ρίου καθώς και σε άλλους τρείς παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την νέα κατάσταση παραγγελιών που εξέδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας, το αρμόδιο τμήμα της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, για το μήνα Σεπτέμβρη.

Οι μερίδες αυτές – αν προσθέσει κανείς και τους 7 εργαζόμενους του σταθμού που δικαιούνται φαγητό σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας – θα φτάνουν στο μέγεθος του...αντίδωρου.

Με απλά λόγια οι μάγειρες και οι μαγείρισσες έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν και να ταίσουν μέσα σε μια μέρα τα 75 παιδιά του σταθμού: με 1,5 κιλό ψάρι ή με 1,5 κιλό κιμά,ή με τρία κιλά μοσχάρι ή με τρία κιλά κοτόπουλο!

Μάλιστα το 1,5 κιλό ψάρι είναι ακαθάριστο, κάτι που σημαίνει πως όταν καθαριστεί για να μαγειρευτεί ως ψαρόσουπα θα μείνει 1 κιλό και κάτι. Θα αντιστοιχούν, δηλαδή, για κάθε παιδί 13,3 γραμμάρια ψάρι για να τραφεί!!! Τα 3 κιλά μοσχάρι αντιστοιχούν σε 40 γραμμάρια για κάθε παιδί και τα 3 κιλά κοτόπουλο, όταν αυτό καθαριστεί, αντιστοιχεί σε λιγότερο από 40 γραμμάρια για κάθε παιδί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ποσοτολόγιο, για τη σωστή διατροφή των παιδιών:

Σε ότι αφορά το ψάρι, η μερίδα πρέπει να είναι περίπου 120 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταιστούν με 9 κιλά ψάρι

Το μοσχάρι 150 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταιστούν με 11,25 κιλά μοσχάρι.

Το κοτόπουλο 140 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταιστούν με 10,5 κιλά κοτόπουλο.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ( ΣΥΝ – ΔΗΜ.ΑΡ και στελέχη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ ), στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να κάνει περικοπές και μάλιστα στη διατροφή των παιδιών. Το παραπάνω περιστατικό δείχνει ανάγλυφα ότι η βαρβαρότητα δεν έχει σταματημό. Αν δεν τους εμποδίσουμε τώρα θα αφανίσουν εμάς και τα παιδιά μας.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011              {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos