K.O.B Πάρου ΚΚΕ: Ετών 15

06 Δεκεμβρίου 2011 17:28

Η Δικαιοσύνη κάτω από την πίεση της λαικής οργής και αγανάκτησης καταδίκασε τους υπαίτιους αυτής της δολοφονίας.Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι

η εκτέλεση στα Εξάρχεια είναι αποτέλεσμα ενός εμπεδωμένου κλίματος αυθαιρεσίας και κατασταλτικής ατιμωρησίας.Είναι η κτηνώδης αποθέωση της δράσης ενός μηχανισμού που εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει τον πολίτη,δηλαδή τον εργαζόμενο,τον αγρότη,τον ναυτεργάτη,τον φοιτητή,τον μαθητή,δηλαδή το λαό,σαν «εχθρό».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο στυγερός φόνος του 15χρονου είναι γέννημα της πολιτικής:

Ενός κράτους,που εδώ και 30 χρόνια δεν ενδιαφέρεται καν να αναζητήσει ποιός δολοφόνησε τον Κουμή και την Κανελλοπούλου,το 1980.

Ενός κράτους,που το 1990 αθώωσε τον δολοφόνο του 15χρονου Καλτεζά.

Ενός κράτους,που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τους 4 νεκρούς του πυρπολημένου από την Αστυνομία «Κάπα Μαρούση».

Ενός κράτους,που ο Πρωθυπουργός του απευθυνόταν στους αστυφύλακες με τη γνωστή και ιστορική έκτοτε φράση «εσείς είστε το κράτος».

Ενός κράτους,που το 2002 έστελνε χαφιέδες της Ασφάλειας εφοδιασμένους ακόμα και με το υπηρεσιακό τους περίστροφο στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της Αθήνας για να προβοκάρει τους διαδηλωτές.

Ενός κράτους,που επιβραβεύει με το βαθμό του διοικητή αστυνομικού τμήματος τον επικεφαλής των θρασύδειλων που τσάκισαν τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη,επικαλούμενοι ότι έπεσε πάνω στη ζαρντινιέρα.

Ενός κράτους,που έχει στις υπηρεσίες του κτήνη σαν τον «κύριο»που βασάνιζε μετανάστες στο τμήμα Ομονοίας.

Ενός κράτους,που τα περίστροφά του «εκπυρσοκροτούν» στους σβέρκους Τσιγγανόπουλων ή βρίσκουν κατάστηθα 17χρονα Σερβόπουλα,όπως το 1999 στη Θεσσαλονίκη.

Ενός κράτους,που πριν ο ειδικός φρουρός πυροβολήσει κατά του 15χρονου στα Εξάρχεια είχε αποδώσει τιμές σε άλλον ειδικό φρουρό,όταν είχε πυροβολήσει κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης,έξω από το υπουργείο Αιγαίου.

Ενός κράτους,που έχει στις τάξεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στελέχη που ζητοκραυγάζουν και αναπολούν τις μαύρες μέρες της χούντας.Και αυτά εν έτει 2011.Λίγες μέρες πριν.

Ο παραπάνω κατάλογος είναι ενδεικτικός. Και δεν αναφέρουμε ποιός κυβερνούσε στη μια ή στην άλλη περίπτωση,η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή η τριμερής. Δεν το κάνουμε τυχαία. Πιστεύουμε ότι έχει ελάχιστη σημασία. Από όλα τα παραπάνω μία είναι η βασική διαπίστωση:

Το κράτος στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω δεν είναι ούτε «γαλάζιο» ούτε «πράσινο».Είναι «γαλαζοπράσινο με μαύρο φόντο». Οι μάσκες έπεσαν. Το αποδεικνύουν περίτρανα κάθε μέρα. Είναι καιρός να τους γυρίσουμε την πλάτη μια και καλή.Αυτοί δεν αλλάζουν.Είναι ώρα να αλλάξουμε εμείς. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos