Λαϊκή Επιτροπή Πάρου - Καταγγελία

13 Δεκεμβρίου 2011 00:02

Είναι γνωστό ότι η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου συστάθηκε με αφορμή τα χαράτσια μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά στόχος της ήταν και παραμένει η οργάνωση της μαζικής αντίστασης και της
αντίδρασης των πολιτών απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, που εξαφανίζει κοινωνικά δικαιώματα, εξανεμίζει εισοδήματα και οδηγεί στην σχετική ή απόλυτη οικονομική εξαθλίωση πλατιά στρώματα του λαού μας.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Λαϊκή Επιτροπή, αντιπροσωπεία της, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πάρου ώστε να εξειδικεύσει τον τρόπο βοήθειας του Δήμου βάση του σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για το χαράτσι της ΔΕΗ που «...Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο... και ... ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει με τις υπηρεσίες του...».

Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τον Δήμαρχο γραμματειακή και νομική υποστήριξη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει . Το μόνο που έγινε τις επόμενες ημέρες ήταν η δυνατότητα παρουσίας των εκπροσώπων της Λαϊκής Επιτροπής για τη συλλογή των αιτήσεων διαμαρτυρίας των πολιτών στα ΚΕΠ χωρίς καμία στήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου. Για το λόγο αυτό στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε από το Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα συμβάλλει πρακτικά στην υλοποίηση του ψηφίσματος του ΔΣ.

Ο Δήμαρχος όχι μόνο αρνήθηκε τη συμβολή του Δήμου στις προσπάθειες των πολιτών να αντισταθούν στην φοροεπιδρομή που δέχονται από την κυβερνητική πολιτική, αλλά έφτασε στο σημείο να πεί ότι δεν θέλει καμιά συνεργασία με την Λαϊκή Επιτροπή. Δεν θέλει δηλαδή καμιά επαφή με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάρου- Αντιπάρου, την ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Πάρου- Αντιπάρου, τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου- Αντιπάρου ,το Σύλλογο Λογιστών, τους Μηχανικούς Πάρου και απλούς πολίτες, γιατί όλοι αυτοί είναι η Λαϊκή Επιτροπή.

 Αρνείται λοιπόν ο κ. Βλαχογιάννης να στηρίξει τη μεγάλη πλειοψηφία του παριανού λαού στην επίθεση που δέχεται από τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

 Αρνείται να πάρει θέση ενάντια στη πολιτική που εκβιάζει, τρομοκρατεί και πλήττει βάναυσα τους δημότες του.

 Αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν είναι πρόθυμος να κρίνει την αδυναμία πληρωμής του καθενός στη βάση της κυβερνητικής εγκυκλίου. Ταυτίζεται με τη πολιτική που θεωρεί αδύναμους αυτούς που έχουν πάνω από 80% αναπηρία ή χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και τις άλλες λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ας μάθουν, λοιπόν, οι παριανές και οι παριανοί ότι ο Δήμαρχος κρίνει «έχοντες και κατέχοντες» να πληρώνουν τα χαράτσια, τους ανέργους, τους εποχικά ή μερικά απασχολούμενους, τους μισθωτούς με τους μισθούς της πείνας, τους συνταξιούχους με τις συντάξεις ελεημοσύνης, τους έχοντες εισόδημα 5.000 €, τους απελπισμένους από τις αναδουλειές αυτοαπασχολούμενους και πάει λέγοντας.

Αποδεικνύεται από τη στάση του περίτρανα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρόλο του σαν διαχειριστή της τοπικής διοίκησης. Γνωρίζαμε ότι αρνείται να αποτελέσει το μπροστάρη της λαϊκής κινητοποίησης αλλά τώρα μάθαμε ότι είναι και εχθρός της λαϊκής πρωτοβουλίας, αφού την σαμποτάρει στη πράξη, βάζοντας έτσι πλάτη στην πολιτική που στρέφεται ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου και σας καλούμε όλους με μεγαλύτερο πείσμα να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη κατά των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων, κατά της στέρησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι αγώνες που έρχονται για κάθε λαϊκό πρόβλημα είναι υπόθεση όλων μας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ 12/12/2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos