Ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι ίδιοι

30 Δεκεμβρίου 2011 18:59

Με αφορμή το δελτίο τύπου της ένωσης Γονέων και την εκπεφρασμένη αντίληψή της που συνοψίζεται στην φράση

« Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει προτάσεις και λύσεις για κανένα θέμα » βάζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στο ίδιο τσουβάλι όλες τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας με την Δημοτική πλειοψηφία που μας κυβερνά και επειδή ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αναφέρουμε τις προτάσεις και λύσεις που πρότεινε η παράταξη μας ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ για τα θέματα Υγείας και Παιδείας κατά την θεματική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να γίνει σωστή ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συμπολιτών μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματικά είναι λυπηρό για μια Δημοτική Αρχή που στηρίχθηκε στις εκλογές από όλο τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ (Υπουργούς, Υφυπουργούς ,τοπικούς Βουλευτές) να ισχυρίζεται σήμερα ότι, δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση για το θέμα του παιδιάτρου και να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιότητας.

Εμείς ως ανεξάρτητη παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ δηλώσαμε και στην θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας αποτελούν πρώτη πολιτική μας επιλογή και υποβάλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις ακόλουθες προτάσεις, οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από την Δημοτική πλειοψηφία που κυβερνά τον Δήμο Πάρου.

1. Απαίτηση για εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών στoυς τομείς της Υγείας και Παιδείας για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και των σχολείων, με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους φορείς του νησιού και κλιμάκωση αυτών σε Πάρο, Αθήνα, με κλείσιμο Δήμου και ΔΟΥ Πάρου και δημόσιων Κτιρίων και άμεση προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας .

2. Ανάπτυξη Δημοτικών Ιατρείων στο πλαίσιο της σύστασης Εταιρείας Υγείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψη παιδιάτρου και η παραχώρησή του στο Κέντρο Υγείας, όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι της Χώρας, π. χ Δήμος Ρόδου , με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και πόρων του Δήμου και όχι να δαπανώνται σήμερα με απόφαση της Δημοτικής πλειοψηφίας πόροι του προϋπολογισμού του Δήμου Πάρου σε τσιμεντοστρώσεις δρόμων ημετέρων, σε συμπόσια πολιτιστικά και σε μισθούς στους προέδρους και αντιπροέδρους των νεοσύστατων Νομικών Προσώπων του Δήμου Πάρου.

3. Προώθηση των διαδικασιών υλοποίησης του Νέου Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας που έχουν βαλτώσει εδώ και δύο χρόνια με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής, που διατείνεται ομοίως ,ότι δεν έχει αρμοδιότητα .

ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Δυστυχώς, πέρασε ένα ολόκληρο έτος από τότε που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή την ευθύνη διοίκησης των τοπικών μας υποθέσεων και από τότε μέχρι και σήμερα το Νέο Γυμνάσιο Παροικίας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας,, έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αρκείται στο να λέει, ότι αυτά τα έργα ,δεν είναι έργα του Δήμου Πάρου ,αλλά έργα της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, σαν να επρόκειτο τα έργα αυτά να αφορούν κάποιον άλλον και όχι τους Παριανούς, εμπαίζοντας όλους μας, τις δημοτικές παρατάξεις, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες.

Εμείς ως υπεύθυνη παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ για να καταδειχθεί η αλήθεια και να φανεί το ποιός ενεργεί και ποιός όχι, ώστε να αποδίδονται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και όχι να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι ,υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, ότι το Επαρχείο Πάρου -Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, αγόρασε δύο οικόπεδα συνολικής επιφανείας 17 στρεμμάτων για να χρησιμοποιηθούν το μεν ένα για την κατασκευή του Νέου Γυμνασίου Παροικιάς και το άλλο για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών του νησιού σε σχολική στέγη.

Στη συνέχεια προχώρησε την διαδικασία έγκρισης της καταλληλότητας του οικοπέδου για την κατασκευή του Νέου Γυμνασίου Παροικιάς καθώς και την διαδικασία θεώρησης του κτιριολογικού προγράμματος του Νέου Γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας .

Επισημαίνεται ότι ήδη από την 8η Αυγούστου 2010 με πρόταση του Επαρχείου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων τα έργα αυτά εντάχθηκαν στις μελέτες ωρίμανσης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου με συγκεκριμένους προϋπολογισμούς ήτοι 400.000 Ευρώ και 150.000 Ευρώ αντίστοιχα, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη χρηματοδότηση της υλοποίησης των έργων αυτών από πόρους του ΕΣΠΑ και στη συνέχεια ανατέθηκαν από 1.9.2010 στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Εμείς ως παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ συνταχθήκαμε με τις απόψεις του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και διαφοροποιηθήκαμε πλήρως με την διατυπωθείσα ως άνω άποψη της Δημοτικής Αρχής περί έλλειψης αρμοδιότητας του Δήμου Πάρου για τα έργα αυτά, προτείνοντας στην Δημοτική Αρχή :

1) Να διεκδικήσει άμεσα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ την παραχώρηση όλης της οικοπεδικής έκτασης των 17 στρεμμάτων που δικαιωματικά ανήκουν στον Παριανό Λαό, λόγω της έλλειψης αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ωρίμανση και κατασκευή των παραπάνω έργων, αφού σύμφωνα με το άρθρο 205 του Ν. 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αρμοδιότητα μόνο για έργα και μελέτες που αφορούν Δήμους κάτω από 4000 κατοίκους.

2) Να προχωρήσει ο Δήμος Πάρου έστω και την τελευταία στιγμή στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΓΝΑΤΙΑ προκειμένου να γίνει ο Δήμος Πάρου φορέας Υλοποίησης των έργων ωρίμανσης των μελετών ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ και Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ , ώστε αυτά να μην κινδυνεύσουν με απένταξη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α'/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ

Η παράταξή μας ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ εξέφρασε την αντίθεσή της με την μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδείας στον προϋπολογισμό του 2012 που ανέρχονται σε ποσοστό 2,75% του ΑΕΠ , γι αυτό πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να δώσει επιπλέον στις νεοσύστατες σχολικές επιτροπές Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ποσοστό από το φόρο που εισπράττει από τους ηλεκτροδοτούμενους κοινόχρηστους χώρους ή ποσοστό του πολιτιστικού τέλους προωθώντας την θεσμοθέτηση του ανταποδοτικού αυτού τέλους και για την παιδεία, γιατί για μας η παιδεία και πολιτισμός ταυτίζονται και η πρόοδος των παιδιών μας συνάρτηση με το μέλλον του τόπου μας.

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός όλων μας και η Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της τοπικής μας κοινωνίας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε καμία περίπτωση δεν ταυτιζόμαστε με την Δημοτική πλειοψηφία που κατά κοινή ομολογία έχει βάλει το πήχη διεκδικήσεων του νησιού πολύ χαμηλά, που δεν διαμαρτύρεται ενάντια στην παρακράτηση από το Κράτος των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης , που δεν αντιδρά ενάντια στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας ,στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας .

Είμαστε μαζί με όλους τους γονείς, τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες για την διεκδίκηση των αυτονόητων !!!

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos