Πάρος ΑΞΙΑ: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ της 16ης/01/12

18 Ιανουαρίου 2012 11:51

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16 Ιανουαρίου 2012 για τα παρακάτω θέματα η δημοτική παράταξη «Πάρος – ΑΞΙΑ» εξέφρασε τις εξής θέσεις:

Στη συζήτηση επί θεμάτων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που αφορούν τον Δήμο Πάρου υποστηρίξαμε ότι η διασύνδεση των νησιών μας είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση της πολιτείας. Ακόμα, αποδείξαμε με στοιχεία ότι οι τιμές εισιτηρίων στις Κυκλάδες και προς την Πάρο είναι πολύ ακριβές. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο παραθέσαμε στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας μας με τα ίδια μίλια από Πειραιά προς το νησί μας. Σ' αυτά τα στοιχεία που παραθέσαμε αποδείχθηκε ότι η τιμή εισιτηρίου προς την Πάρο είναι η ακριβότερη.

Η πρότασή σας για τα εισιτήρια ήταν η μείωση στο ΦΠΑ των εισιτηρίων από 23% στο 6,5% (όπως δηλαδή και στα τουριστικά καταλύματα) και κατάργηση του επίναυλου που είναι 3%. Τα δύο παραπάνω μέτρα είναι ικανά να φέρουν μείωση στην τελική τιμή του εισιτηρίου.

Ακόμα προτείναμε επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σποράδες – Πάρος - Κρήτη και εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. (Παρόμοια τακτική εφαρμόζεται και σε ακτοπλοϊκές γραμμές της Γαλλίας).

Τέλος, προτείναμε ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε συγκεκριμένες πρωινές ώρες με νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια (Σαντορίνη και Μύκονος).

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως Γης» και ειδικότερα επί του άρθρου 14, υποστηρίξαμε ότι ουσιαστικά καταργείται η εκτός σχεδίου πόλης δόμηση. Ακόμα, υποστηρίξαμε ότι αυτός ο νόμος αν ψηφιστεί θα απαξιώσει τη Γη στο νησί μας, ενώ συγχρόνως θα πληγούν συγκεκριμένοι οικονομικοί κλάδοι που δραστηριοποιούνται γύρω από την ανέγερση κατοικιών.

Ο συνδυασμός μας δεν ψήφισε στη συνέχεια κανένα πρωτόκολλο παραλαβής έργων διότι κατά τη διάρκεια που αποφασίστηκαν αυτά τα έργα (δίκτυο ύδρευσης δημοτικού καταστήματος Παροικιάς, μετατροπή μαγειρείων πρώην Ξενία σε αρχείο, συντήρηση WC δημαρχείου, παράκαμψη δρόμου Αλυκής και βελτίωση πλατείας Ζωοδόχου Πηγής Παροικιάς), εμείς ως δημοτική παράταξη δεν μετείχαμε στο παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο που είχε πάρει τις αποφάσεις.

Τέλος, αρνητικά ψήφισε η παράταξη μας και στην πρόταση για συνεργασία με την εταιρεία «Icarus Sailing Media» καθώς ο δήμος μας πρόσφατα αποφάσισε να δαπανήσει 179.000 για διαφημιστική τουριστική προβολή και δεν βλέπουμε το λόγο να δαπανήσει εκ νέου και άλλα χρήματα για διαφημιστική προβολή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos