Κατασκευή σχολικών κτιρίων στην Πάρο

14 Φεβρουαρίου 2012 08:24

Αξιότιμοι Κύριοι, Με αφορμή το δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πάρου στις 10.02.12 και έπειτα

από ενημέρωση που ζήτησα από την Σύρο, πληροφορήθηκα ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Πέμπτη 16.02.12 στην Αθήνα ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο και την <<ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.>>. Ο σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι η πο-ρεία των έργων που έχει αναλάβει η παραπάνω εταιρεία.

Σας υπενθυμίζω ότι με την απόφαση (αρ.πρωτ. Δ1/ο/3144 ,1-9-10 ) των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών, Με-ταφορών και Δικτύων αποφασίστηκε η εκχώρηση και μεταβίβαση στην εται-ρεία << ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.>> , των αρμοδιοτήτων για την μελέτη και κατα-σκευή 77 έργων υποδομής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δύο από τα έργα που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση και συγκε-κριμένα με αριθμό 35 & 36 αντίστοιχα, είναι η επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου και το 2ο Γυμνάσιο Παροικίας Πάρου.

Τα παραπάνω έργα κρίνονται αναγκαία για την νεολαία του νησιού μας και για τον παραπάνω λόγο θα πρέπει να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διά-στημα. Το 2ο Δημοτικό χρησιμοποιεί τρεις αίθουσες σε διπλανό πρώην εστια-τόριο ενώ οι αίθουσες και οι χώροι του παλαιότερου στο νησί μας Γυμνασίου δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και τρεις λυόμενες αίθου-σες ( προκάτ ) από το 2007.

Για τους παραπάνω λόγους σας μεταφέρω την αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του νησιού μας, οι οποίοι διεκδικούν πειστικά, αγωνιστικά & τεκμηριωμένα την υλοποίηση των παραπάνω σχολικών κτιρίων από τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής πολιτείας.

Με εκτίμηση

Κώστας N. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos