Αντίπαρος: Ενωτική κίνηση προόδου

21 Φεβρουαρίου 2012 18:07

Ο συνδυασμός μας εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για την κακή ποιότητα κα-τασκευής του περιφερειακού δρόμου Αντιπάρου.

Κατηγορηθήκαμε τότε από την Δημοτική Αρχή και από τον κ. Δήμαρχο προσωπικά ότι ο συνδυασμός μας δεν ήθελε να ανακατασκευαστεί ο δρόμος ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εμείς ως παράταξη απαιτούσαμε υψηλές προδιαγραφές για την κατασκευή του, αφού κατά το παρελθόν είχαμε τα ίδια προβλήματα.

Αναγκαστήκαμε να μην ψηφίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτω-βρίου 2011 την έγκριση Α΄ Λογαριασμού για το έργο «Ανακατασκευή επικίν-δυνων ελαττωματικών εργασιών οδοστρωσίας στο οδικό τμήμα Περιφερειακή οδός Αντιπάρου» εντοπίζοντας κατασκευαστικά προβλήματα στην επιφάνεια του οδοστρώματος (κυματοειδείς απολήξεις (κούρμπες) τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πρανή του οδοστρώματος).

Τότε ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου ότι εγγυάται αυτός προσωπικά για την ποιότητα κατασκευής του δρόμου λέγοντας χαρα-κτηριστικά ότι «όλοι οι δρόμοι θα χαλάσουν, αυτός δεν θα πάθει τίποτα».

Χθες 19-2-2012, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαπι-στώσαμε ότι το οδόστρωμα άρχισε να αποσυντίθεται.

Συγκεκριμένα άρχισαν να παρουσιάζονται τα παρακάτω προβλήματα:

1. Ξεφλούδισμα του ασφαλτικού υλικού στην επιφάνειά του και

2. Ρωγμές στο οδόστρωμα πάνω από τα φρεάτια του αποχετευτικού αγω-γού.

Είναι αδιανόητο ένας δρόμος, μέσα σε τέσσερις μήνες από την ολοκλήρωση της κατασκευής και ασφαλτόστρωσής του να εμφανίσει τέτοιες φθορές και κακοτεχνίες.

Γι' αυτό το λόγο ρωτάμε την Δημοτική αρχή:

1. Γιατί o συγκεκριμένος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία παρουσιάζει τόσες ελλείψεις και κακοτεχνίες; Ποιες ρήτρες κατά του εργολάβου προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις;

2. Πότε και με ποιον τρόπο διενεργήθηκαν οι έλεγχοι καταλληλότητας κα-θώς και η συμμόρφωση του εργολάβου με τις προδιαγραφές;

3. Με ποιον τρόπο και πότε θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες;

Ενωτική Κίνηση Προόδου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos