Να γιατί λέμε γυρίστε την πλάτη στην «ανεξάρτητη»και «αντικειμενική» ενημέρωση των μεγαλοεργολάβων-καναλαρχών!

12 Απριλίου 2012 19:52

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ότι ο εκδότης Γ.Κύρτσος,αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και στις εκλογές θα καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Γ.Κύρτσος εκδίδει δική του εφημερίδα και μέχρι πρότινος είχε στασίδι-όλοι μας τον βλέπαμε-σε τηλεοπτικά δελτία και εκπομπές,σαν σχολιαστής της επικαιρότητας.Με το μανδύα της «αντικειμενικότητας»

και της «ανεξαρτησίας»του δημοσιογράφου,συμμετείχε από τα κανάλια και την εφημερίδα του στη διαστρέβλωση και συκοφάντηση των όποιων αγώνων έκαναν οι εργαζόμενοι.

Αλλη περίπτωση είναι ο Π.Καψής,ο οποίος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του «αντικειμενικού» «Βήματος»και τώρα εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου,με το όνομά του να ακούγεται για υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δυο τους,αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι,εκπροσωπούν την αστική δημοσιογραφία,την οποία το σύστημα πλασάρει σαν «αντικειμενική»

και «ακομμάτιστη».Είναι όμως έτσι;Τι αποδεικνύεται από τα παραπάνω παραδείγματα;Αυτοί που λανσάρονται σαν δήθεν «ακομμάτιστοι»κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι.

Πρώτον,επειδή τα Μέσα στα οποία αρθρογραφούν ή εκδίδουν,ανήκουν στους επιχειρηματίες ή υπηρετούν τα συμφέροντά τους.Αρα,και τα συμφέροντα των κομμάτων τους,ενάντια στο ΚΚΕ.

Δεύτερον επειδή,όταν το σύστημα κρίνει αναγκαίο να τους χρησιμοποιήσει προς όφελος του και από άλλο πόστο,πέρα από αυτό του «αντικειμενικού»τάχα προπαγανδιστή-δημοσιογράφου,τότε οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά και επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική και κομματική τους τοποθέτηση είναι δεδομένη.

Βέβαια,ο καθένας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται με όποιο κόμμα θέλει.Θα είμασταν οι τελευταίοι που θα υποστηρίζαμε το αντίθετο.Αλλά αυτό που πρέπει να εξοργίσει τους εργαζόμενους είναι η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν σαν «αμερόληπτη»τη δημοσιογραφία τους που καθημερινά στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Στον αντίποδα,ο «Ριζοσπάστης»,που λέει καθαρά ότι είναι Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ,καταγγέλλεται από τους ίδιους σαν μη αντικειμενική εφημερίδα,επειδή λένε ανήκει στον κομματικό τύπο και όχι στον αστικό.Μα η παρουσίαση και η ανάλυση των γεγονότων από οποιαδήποτε εφημερίδα ή κανάλι,είτε ανήκει στα κομματικά,είτε στα αστικά ΜΜΕ γίνεται ανάλογα με το τι συμφέροντα εξυπηρετεί το καθένα από αυτά.Μήπως δεν είναι έτσι;

Προειδοποιούμε τον κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι το όργιο παραπληροφόρησης που θα υπάρξει από τώρα μέχρι τις εκλογές δεν θα έχει προηγούμενο.Ηδη,από τώρα, έχουν αρχίσει το σοβάντισμα με λάσπη της αρεσκείας τους.Το μαύρο θα παρουσιάζεται σαν άσπρο ντυμένο με ωραίες εικόνες.

Στημένα επεισόδια,εντός και εκτός συνόρων,προβοκάτσιες,επίμονα διλήμματα,εκφοβισμούς,απειλές με μισθούς και συντάξεις,λάσπη σε αντιπάλους,τεχνητές κρίσεις και ότι άλλο έχει το οπλοστάσιό τους θα βγεί και θα χρησιμοποιηθεί.

Συμφέρον των εργαζομένων είναι να ενημερώνονται από τον «Ριζοσπάστη»και τον «902»για πληρέστερη ενημέρωση,έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.Το απαιτούν οι περιστάσεις.Οι επόμενες μέρες και ώρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές για μας και τα παιδιά μας.Εφτασε η ώρα να τους δείξουμε ότι τους πήραμε χαμπάρι.

Καλή Ανάσταση και ψηλά το κεφάλι.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos