Προτάσεις για την αναβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας

05 Ιουλίου 2012 00:49

Προτάσεις για την αναβάθμιση και προβολή της Παλαιάς Αγοράς και του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας

Είναι πλέον κοινή ομολογία ότι η παλαιά αγορά της πόλης μας ,όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλείται , δυστυχώς παραμένει παραμελημένη , και έχει ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης σε πολλούς τομείς.

Πρόσβαση ,η αγορά μας είναι πανταχόθεν περικλυστεί και ιδιαίτερα τώρα μετά την τοποθέτηση αυτό του τύπου μπαρών τόσο στην είσοδο αλλά περισσότερο στη έξοδο της πλατείας, η πρόσβαση έχει γίνει προβληματική.

Προτείνουμε να γίνει ευκρινής και εντυπωσιακή σήμανση και στις δύο εισόδους της, τόσο από την κεντρική πλατεία του λιμανιού, όσο και από την πλατεία Κεμπάμπη, π.χ.<<καλώς ορίσατε στην αγορά της πόλης μας>>

Να μειωθεί το μέγεθος της μπάρας στην είσοδο (Polos tours) ,και να καταργηθεί η μπάρα στην έξοδο της πλατείας (κοινοτικό καφενείο) και να αντικατασταθεί με δύο (STOP).

Ακόμη να αναδειχθεί η είσοδος της αγοράς από την πλατεία Κεμπάμπη με απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση προς αυτή.

Ευπρεπισμός και συντήρηση από τους ιδιοκτήτες των παραμελημένων ιστορικών κτηρίων και διατήρηση της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής στα καταστήματα και στις οικίες μας π.χ. όχι αντικατάσταση μικρών κουφωμάτων με βιτρίνες .

Διακόσμηση με γλάστρες και λουλούδια τα μπαλκόνια και τις αυλές μας και να ασβεστώνουμε τις πλάκες και την πρόσοψη μπροστά από κάθε σπίτι η κατάστημα ... όπως το παλιό καιρό. Κάθε Σάββατο!!!

Να τοποθετηθούν μικροί κάδοι απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο με απογευματινή βάρδια(18.00-24.00) ενός καθαριστή για το άδειασμα τους ...... Στην Νάουσα υπάρχει βραδινή βάρδια.

Προτάσεις για την αύξηση της κίνησης εντός της αγοράς .

1. Να μεταφερθεί η σχολή μουσικής και η σχολή χορού στο κτίριο Δημητρακόπουλου και τα εικαστικά να μεταφερθούν στην σχολή μουσικής

2. Επίσης το ΚΕΠ και η εξόφληση λογ/σμων ΔΕΥΑΠ να μεταφερθούν στο κέντρο της αγοράς ( απέναντι από παντοπωλείου Χαραλάμπους ) και το υπάρχον ΚΕΠ να εκμισθωθεί.

3. Αλλαγή προεδρικού διατάγματος ( ΦΕΚ για τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας ) ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία ζαχαροπλαστείων , κρεπερί, και η μετατροπή παραδοσιακών ιστορικών κτιρίων σε παραδοσιακούς ξενώνες –ξενοδοχεία.

4. Να υπάρξει χαρτογραφική απεικόνιση του ιστορικού κέντρου, και να τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία χάρτες της πόλης μας με επισήμανση των σημαντικών σημείων.

5. Απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε μορφής τροχοφόρου εντός του παραδοσιακού οικισμού, εκτός των τρικύκλων για εφοδιασμό των καταστημάτων , και αυτά μόνο σε συγκεκριμένες ώρες .

Σας ευχαριστώ και προσβλέπω στην θετική σας θέση στα παραπάνω που άλλωστε είναι και επιθυμία των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης μας .

Με εκτίμηση,

Ευθύμιος Κυδωνιεύς

Τοπικός σύμβουλος Δημοτικής κοινότητος Παροικίας

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos