Επιστολή επιμελητηρίου κυκλάδων σε Δήμο Πάρου

12 Ιουλίου 2012 19:12

Ενέργειες κατά του παράνομου εμπορίου



Κύριε Δήμαρχε,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες – για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση – μηνυμάτων αγανάκτησης και απόγνωσης από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πάρο, εξαιτίας των επικίνδυνων διαστάσεων που έχει λάβει στο νησί, το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου.

Μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα που χαρακτηρίζεται από έντονη ανησυχία για την πορεία της επιχειρηματικότητας, η απόβαση και η δραστηριοποίηση στα νησιά εκατοντάδων παράνομων πλανόδιων πωλητών κάθε φυλής και είδους, έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι ένας μεγάλος

αριθμός επιχειρήσεων αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο αδυναμίας επιβίωσης, από αιτίες μεταξύ των οποίων είναι και το παραεμπόριο.

Κατανοούμε τις ελλείψεις και τις δυσκολίες των υπηρεσιών στην αντιμετώπιση της κατάστασης, όμως παρακαλούμε θερμά όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας, για την πάταξη του φαινομένου σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και τις υπόλοιπες

αρμόδιες Αρχές, με συνδυασμένες ενέργειες απομάκρυνσης, ώστε να προστατευθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα, καταβάλλουν φόρους και τέλη, συμβάλλοντας στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε μια εποχή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο εισπρακτικό κυνηγητό, ευελπιστούμε ότι τόσο εσείς όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση στην οποία έχουμε επίσης απευθυνθεί, θα δώσετε κατεύθυνση στην αναλογική ενασχόληση των υπηρεσιών σας, με αυτή την επικίνδυνη πληγή που απειλεί τις νόμιμες επιχειρήσεις.

Γνωρίζοντας ότι αντικειμενικές δυσκολίες και ελλείψεις, υπάρχουν στο σύνολο της χώρας, αλλά και ότι σε άλλες περιοχές, η συνεργασία των αρμόδιων αρχών έφερε θεαματικά αποτελέσματα  στο συγκεκριμένο θέμα, αναμένουμε να γίνει το ίδιο και στην περιοχή μας. .

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos