Επιστολή του Δήμου Πάρου προς την Κα Φτακλάκη Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

30 Νοεμβρίου 2012 16:36

Αγαπητή κυρία Φτακλάκη, Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση που κάνατε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο

της έκθεσης "Philoxenia". Συμφωνούμε με την επισήμανση για την ευρύτητα και την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος των νησιών που, πραγματικά, καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα της τουριστικής ζήτησης. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να τονίσουμε την ανάγκη υπενθύμισης και τόνωσης του brandname "Κυκλάδες" που είναι καθιερωμένο στους κύκλους των επηρεαστών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Στην εποχή της οικονομικής δυσπραγίας, ενδεχόμενα να θεωρείται πιο αποδοτική η επένδυση σε επιτυχημένα ή ήδη δημοφιλή brands παρά το άνοιγμα και η χρηματοδότηση νέων όρων που δεν έχουν δοκιμαστεί. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Δήμος Πάρου είναι αρνητικός σε κάθε νέα πρόταση. Πιστεύουμε στον εμπλουτισμό, υπό την προϋπόθεση πως δεν χτίζεις κάτι νέο και συνάμα εγκαταλείπεις το δοκιμασμένο και καθιερωμένο.

Ακούσαμε, τέλος, με ικανοποίηση ότι ζητήσατε την εμπλοκή των νησιών στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για την προβολή του προορισμού, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, την αυτοτέλειά τους σε ό,τι αφορά τις δικές τους κινήσεις σε επίπεδο στρατηγικής.

Ωστόσο, η εξαίρεση της Πάρου από το θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων, η πληθώρα λογοτύπων που ετοιμάζει η Περιφέρεια ερήμην των νησιών πολλά από τα οποία -μεταξύ των οποίων και η Πάρος - έχουν εκπονήσει και επενδύσει σε αυτά, κάθε άλλο παρά αυτοτέλεια και συλλογικότητα δεν προσδίδει στις προθέσεις σας. Κατόπιν όλων αυτών ζητούμε:

1. Να ληφθεί υπόψη πως ορισμένοι Κυκλαδικοί προορισμοί έχουν "χτίσει" συστηματικά το brandname τους σε λογότυπα που χρησιμοποιούν σε κάθε ενέργεια προβολής. Η Πάρος ανήκει στην κατηγορία αυτή.

2. Να γίνει λεπτομερής καταγραφή ώστε να περιληφθούν στο θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων και άλλοι προορισμοί των Κυκλάδων με σημαντικά αξιοθέατα όπως και η Πάρος με την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής(ένα από τα σημαντικότερα μνημεία σε πανχριστιανική και πανορθόδοξη κλίμακα που χτίστηκε τον 4ο αι. μ.Χ.)

3. Να ενημερώνονται εγκαίρως όλα τα νησιά των Κυκλάδων για την ενδεχόμενη συμβολή τους σε ενέργειες Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας. Ενδεικτικά, ο Δήμος Πάρου μαζί με τους τοπικούς φορείς είναι πρόθυμοι να προσφέρουν φιλοξενίες για κλήρωση σε δημοσιογράφους όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση της ΠΝΑ στην έκθεση "Philoxenia 2012".

Αναγνωρίζοντας τις καλές σας προθέσεις, είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα συμβάλλετε έτσι ώστε η συνεργασία της Περιφέρειας με κάθε νησί να είναι εποικοδομητική αποφεύγοντας στοχεύσεις αποσπασματικού χαρακτήρα που ακυρώνουν πολλές φορές το κοινά επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για μια περισσότερο αναλυτική προσέγγιση των στόχων που τόσο η Περιφέρεια όσο και εμείς έχουμε θέσει για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος , τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης παραμονής.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Πάρου                                                      Η Πρόεδρος της Επιτροπής

                                                                                     Τουριστικής Ανάπτυξης

Χρήστος Βλαχογιάννης                                                Μαρία Χανιώτη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos