Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/12/2012 η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου έκανε μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για τα εξής θέματα

14 Δεκεμβρίου 2012 00:25

Πρότεινε ψήφισμα στο Δ.Σ. , το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα, όπου ζητείται η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για να καταγγείλει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης με την σύμπραξη

του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και στοχεύει στην παράκαμψη εμποδίων από την κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιδιαίτερα στον χώρο των ΟΤΑ και τις δυσκολίες των «αιρετών» να συμπράξουν ανοικτά στις απολύσεις.

2. Στο θέμα του καθορισμού και της επιβολής νέων Δημοτικών Τελών, ψηφίσαμε αρνητικά. Στα πλαίσια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία και των παριανών λαϊκών οικογενειών δεινοπαθεί, η όποια επιβολή νέων τελών όπως συντελεστής ακάλυπτων χώρων κατοικιών και η διατήρηση άλλων στα περσινά επίπεδα αποτελούν πρόσθετη επιβάρυνση στο χαράτσωμα αυτών που υποφέρουν.

Με δεδομένη και την μείωση εξόδων της υπηρεσίας καθαριότητας για διάφορους λόγους προτείναμε:

1. Μείωση τελών για τις κατοικίες και τα μικρομάγαζα

2. Κατάργηση τελών όπως τουριστικό-πολιτιστικό.

3. Αύξησή τελών για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τράπεζες, εμπορική εκμετάλλευση κατοικιών κτλ

4. Απαλλαγή ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών, πολυτέκνων με εισοδηματικά κριτήρια

5. Να μην δοθεί η λειτουργία του Νεκροταφείου σε εργολάβους γιατί ανοίγει ο δρόμος δυσβάστακτων τελών και της ιδιωτικοποίησης τους.

6. Να επιβληθεί τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στην ΔΕΗ για τους τοποθετημένους στύλους σε δημόσιο-δημοτικό χώρο.

Τονίσαμε για πολλοστή φορά ότι δεν αρκεί από μέρους της Δημοτικής Αρχής, η καταδίκη στα λόγια της κυβερνητικής πολιτικής που στερεί από το Δήμο την αναγκαία χρηματοδότηση και από την άλλη στη λογική της διαχείρισης να φορτώνονται με δυσβάσταχτα βάρη οι δημότες.

Αυτή η τακτική είναι τελικά υποκριτική και βάζει πλάτη στην στήριξη της πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην Δ.Ε.Υ.Α.Π. θα υπάρξει νεώτερο δελτίο τύπου.

Πάρος 12/12/12

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos