Δράσεις Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου

05 Μαϊος 2013 21:15

Το Ν.Π.ΔΔ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου στην προσπάθεια αναζήτησης πόρων εκτός Πάρου, προέβη στις παρακάτω ενέργειες στον τομέα της Αλληλεγγύης:

α) Σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος και έκανε τις επαφές με την "Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών", υποβλήθηκε αίτημα από 13/02/2013, για την ένταξη πενήντα (50) οικογενειών στο πρόγραμμά της, το οποίο και εγκρίθηκε.

Από το πρόγραμμα αυτό θα ωφελούνται 50 οικογένειες αποτελούμενες από 172 άτομα εκ των οποίων 102 παιδιά, σε μηνιαία βάση για όλο το 2013, λαμβάνοντας ικανές ποσότητες ειδών διατροφής και καθαρισμού.

β)Υποβλήθηκε αίτημα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Πάρου για ένταξη στο πρόγραμμα "Δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της ΕΕ-2013", σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κ.Υ.Α 279/23460/22.2.13(Φ.Ε.Κ. 414/β/2013).

Το αίτημα εγκρίθηκε και μέχρι τέλος Μαΐου θα υποβληθούν οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων.

γ)Υποβλήθηκε αίτημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ελλάδος για την υλική βοήθεια και την στήριξη στη δημιουργία '' ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ".

Το Δ.Σ. του Ν.Π.ΔΔ-Κ.Π.ΠΑ υπέβαλλε αίτημα προς το Δήμο Πάρου για την έκτακτη επιχορήγησή του με το ποσό των 10.000 ευρώ για την συνέχιση του προγράμματος της ''ενίσχυσης των συσσιτίων του Ιερού Προσκυνήματος''.

Ο Δήμος της Πάρου μέσω του Ν.Π.ΔΔ-Κ.Π.ΠΑ ενισχύει οικονομικά τα συσσίτια του Ι.Π. με το ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως.

Ο Δήμαρχος της Πάρου και η Πρόεδρος του Ν.Π.ΔΔ-Κ.Π.Π.Α εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς την Εν. Ελλ. Εφοπλιστών για την ένταξη των 50 οικογενειών στο πρόγραμμά της και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την άψογη συνεργασία, στον τομέα της Αλληλεγγύης.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos