×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Τι είπε το Π.Α.Μ.Ε. στην ΟΛΜΕ για την απεργία διαρκείας;»

11 Μαϊος 2013 13:38

Η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία) και η ΠΑΣΚΕ (Πασόκ), λοιπόν υπέρ της απεργίας διαρκείας! Τι μπορεί να θέλουν άραγε; Το καλό του κινήματος; Ενώ το ΠΑΜΕ θέλει το κακό του κινήματος;

Τι, όμως, λέει το ΠΑΜΕ; Είναι εναντίον των κινητοποιήσεων; Είναι εναντίον της απεργίας διαρκείας γενικά; Ή μήπως για άλλο ανησυχεί και ενδιαφέρεται;

Το ΠΑΜΕ δεν είναι εναντίον της απεργίας. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που αντί να συσπειρώσει θα αποδυναμώσει κι άλλο.

Πού είναι το λάθος στο να γίνει 48ωρη για να δουν αν έχει επιτυχία και να εκτιμήσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών αν μπορεί να συνεχιστεί αυτή με διάρκεια; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

Πού είναι το λάθος στο να ζητηθεί και να επιδιωχθεί η συμπαράσταση από τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους Γονέων (και άλλων συλλόγων και σωματείων) πριν πάμε σε μια έτσι κι αλλιώς τρομερά «ευαίσθητη» απεργία διαρκείας που δύσκολα θα βρει συμπαράσταση; Με μοχλό πίεσης τις εξετάσεις και με απεργία διαρκείας σε αυτές, όχι μόνο δεν ανοίγει ο δρόμος για τη συμμαχία με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές, αλλά στρώνει το έδαφος στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, ώστε να απομονώσει και να τσακίσει τον κλάδο. Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

Πού είναι το λάθος στο να κάνει απεργία όχι μόνο η ΟΛΜΕ αλλά και η ΔΟΕ που δεν έχει συνεδριάσει καν γι' αυτό το θέμα (!); Δε θίγεται η ΔΟΕ όταν 9.300 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια είναι υπό απόλυση; Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ που στην ΟΛΜΕ βγαίνουν στα κεραμίδια υπέρ του αγώνα διαρκείας, στη ΔΟΕ άκρα του τάφου σιωπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγήν ιχθύος... Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

Πού είναι το λάθος στο να επιδιωχθεί πανδημοσιοϋπαλληλική συσπείρωση, αφού όλοι οι Δημ.Υπάλληλοι θίγονται από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και πρόκειται να εφαρμοστεί; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

Πώς γίνεται αυτοί που δεν έκαναν καμία απεργία να θέλουν τώρα απεργία διαρκείας; Μήπως επιδιώκουν να σπάσει το κίνημα τα μούτρα του; Ενδιαφέρονται οι Συσπειρώσεις και οι Παρεμβάσεις γι' αυτό; Ή μήπως ικανοποιούνται που βρίσκουν ευκαιρία (προσωρινά) να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ;

Ρωτάμε: Στην πενθήμερη απεργία αν το ποσοστό συμμετοχής την πρώτη μέρα είναι 5%-10%, τις επόμενες 4 ημέρες θα υπάρχει απεργία; Δεν είναι αυτό τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική; Δεν είναι εκφυλισμός του κινήματος; Να γιατί η πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία και ΓΣ τη δεύτερη μέρα για την εκτίμηση των δεδομένων είναι η ορθότερη μορφή πάλης στη συγκεκριμένη στιγμή.

Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματιά στις προτάσεις του ΠΑΜΕ.

«Να προκηρυχτεί 48ωρη Απεργία στις 16 και 17 Μάη. Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη 2η μέρα της απεργίας (17 Μάη) για την εκτίμηση της κατάστασης. Να παρθεί υπόψη το επίπεδο της συμμετοχής στην απεργία, οι αγωνιστικές διαθέσεις, για να καθοριστεί εκ νέου η μορφή και η κλιμάκωση του αγώνα. Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη».

Τελικά, η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ).

Όσοι έχουν μίσος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγάλουν. Αυτή η ελευθερία παρέχεται χωρίς όριο. Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.

Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, με τη μαζική τους συμμετοχή να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή της συγκυβέρνησης, στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Να δώσουν προσανατολισμό στον αγώνα που να καλλιεργεί τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση θα πρέπει να βρει όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

11 ΜΑΪΟΥ 2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos