×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η επιστολή παραίτησης του Σ. Φραγκούλη και η δραματική συνεδρίαση του Δ.Σ.

23 Ιουνίου 2013 12:39

Η επιστολή παραίτησης του Στέλιου Φραγκούλη από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Πάρου και η αντικατάστασή του από τον Δημήτρη Αντιπαριώτη. Όλη η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιοι απουσίαζαν, ποιοι ψήφισαν υπέρ, ποιοι κατά και ποιοί παρών στις δυο ψηφοφορίες που έγιναν.

Η επιστολή παραίτησης του Στέλιου Φραγκούλη όπως αναγνώστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14 Ιουνίου 2013 έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή µου υποβάλλω την παραίτηση µου για προσωπικού λόγους από τη θέση του Προέδρου του ∆.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του ∆ήµου Πάρου και

παρακαλώ να γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παραµονή µου για 11 χρόνια στην υπηρεσία της ∆ΕΥΑ µπορεί να σηµατοδότησε αρκετές συγκρούσεις είτε µε τους εργαζοµένους είτε µε άλλα συµφέροντα, όµως είµαι πεπεισµένος ότι προσέφερα τον καλύτερο εαυτό µου για τον νευραλγικό άξονα του ∆ήµου Πάρου µαζί µε τους άλλους συνεργάτες, γεγονός που φάνηκε και εκτιµήθηκε από την Παριανή Κοινωνία ο τρόπος και η λειτουργία αυτής της ∆ηµ. Επιχείρησης.

Στο σηµείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. ∆ήµαρχο για τη θερµή υποστήριξη και εµπιστοσύνη στο πρόσωπό µου, καθώς και όλους τους ∆ηµ. Συµβούλους των ∆ηµ. Παρατάξεων, που παρά τις όποιες αντιθέσεις τους, τουλάχιστον έχουν αναγνωρίσει δηµόσια την εντιµότητά µου καθώς και την προσφορά µου στη ∆ηµοτική Επιχείρηση. Θεωρώ επίσης υποχρέωση µου να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συµβούλους του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΠ καθώς και τον Γεν. ∆/ντή κ. Ξαγοράρη για τη συνετή και υπεύθυνη συνεργασία που είχαµε σε κάθε απόφασή µας, µε συνέπεια η ∆ηµοτική Επιχείρηση µετά από πολλές ταλαντώσεις να µπορεί να στηρίζεται σε στέρεες οικονοµικές βάσεις για την πάρα πέρα πορεία της, µε αναβαθµισµένες και εκσυγχρονισµένες υπηρεσίες που άµεσα θα συµβάλλουν θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και του κοινωνικού αγαθού της φύσης που είναι το νερό.

Τέλος επιθυµώ να δηλώσω ότι η παρουσία µου στα κοινά του νησιού µας επί 35 χρόνια δεν µου επιτρέπει σαν υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο να αντιδικώ και να ζηµιώνεται πιθανότατα η Υπηρεσία που αρκετά προσέφερα κατά την άποψη µου. Επέλεξα την υποβολή της παραίτησης µου και εύχοµαι αυτή η απόφαση να λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ της ∆ΕΥΑ χωρίς κλυδωνισµούς και άλλες παρενέργειες που θα δηµιουργήσουν ζηµιά στην Επιχείρηση και κατ' επέκταση στο νησί µας.

Με εκτίµηση

Στέλιος Φραγκούλης»

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων επί του θέµατος ο Πρόεδρος ζήτησε από το σώµα να εγκρίνει την αντικατάσταση του Προέδρου του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΠ από τον κο Αντιπαριώτη ∆ηµήτριο.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο έχοντας υπόψη την παραπάνω εισήγηση, τις προτάσεις των ∆ηµοτικών Συµβούλων. τις διατάξεις των άρθρων 65, 67, 69 και 107 του Ν.3852/2010, το άρθρο 255 του Ν. 3463/2006 του ∆.Κ.Κ. και την επιστολή παραίτησης του κου Φραγκούλη Στυλιανού

αποφασίζει κατά πλειοψηφία,

Α. Αποδέχεται την παραίτηση του κ. Στυλιανού Φραγκούλη, ∆ηµοτικού Συµβούλου, από τη θέση του Προέδου του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΠ.

Μειοψήφησαν οι Ραγκούσης Ν., Αρκάς Α., Μοστράτος Χρ., Ρούσσος Π., Γαβαλάς Στ., Λουκής Γ. οι οποίοι ψήφησαν κατά και οι Ρούσσος Ζαχ. και Πρωτολάτη Γρ. οι οποίοι ψήφησαν παρών.

Β. Ορίζει τον κ. Αντιπαριώτη ∆ηµήτριο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο, ως νέο Πρόεδρο του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΠ.

Μειοψήφησαν οι Πατέλης Α., Πρωτολάτη Γρ., Καρατζάς Γ., Ρούσσος Ζαχ., οι οποίοι ψήφησαν παρών.

Παρόντες

1. Κοντός Λουΐζος - Παντελεήµων

2. Κωβαίος Μάρκος

3. Φραγκούλη Μαρουσώ

4. Κουτσουράκης Παναγιώτης

5. Φραγκούλης Στυλιανός

6. Γαβαλάς Στέφανος

7. Λουκής Γεώργιος

8. Χανιώτη Μαρία

9. Αρκάς Αντώνιος

10. Αντιπαριώτης ∆ηµήτριος

11. Ραγκούσης Νικόλαος

12. Τριβυζά Μαρία

13. Μοστράτος Χρήστος

14. Ρούσσος Παντελής

15. Πρωτολάτη Γρηγορία

16. Ρούσσος Ζαχαρίας

17. Καρατζάς Γεώργιος

18. Πατέλης Άγγελος

19. Ακάλεστος Ευριππίδης

20. Καστρουνής Σωτήριος

Παρών ήταν και ο ∆ήµαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης

Απόντες

1. Κάγκανη - Κορτιάνου Άννα

2. Ξένος Γεώργιος

3. Μπαφίτης Γεώργιος

4. Ροκονίδας Κων/νος

5. Βελέντζας Φραγκίσκος

6. Βαζαίος Πετρόπουλος

7. Ραγκούσης Ιωάννης

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθµό 193/2013.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos