Κ.Ο.Β Πάρου ΚΚΕ: «Τσουνάμι» απολύσεων και διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών

10 Ιουλίου 2013 02:17

Μαζικά στη διαθεσιμότητα και την ανεργία στέλνει εκπαιδευτικούς η συγκυβέρνηση στο όνομα μάλιστα της... αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

Tο υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε με non paper την Τρίτη ότι 2.500 εκπαιδευτικοί χάνουν την οργανική τους θέση, 2.000 τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης και 46 ειδικότητες καταργούνται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, από τους 2.500 εκπαιδευτικούς των οποίων η οργανική θέση καταργείται, οι 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις. Το 55% θα υπαχθεί σε κλάδους και ανάγκες του υπουργείου Υγείας και μονάδες υγείας κάτι που όπως επισημαίνει «προμηνύει» επαναπρόσληψη τους προσεχείς μήνες.

Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει επίσης υποχρεωτική μετάταξη 4.933 υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν σε ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών.

Τα παραπάνω, το υπουργείο τα συνοδεύει με υποσχέσεις για οικοδόμηση ενός τεχνικού ...υπερ-λυκείου που και θα συνδυάζει «την γενική παιδεία με την τεχνική επαγγελματική γνώση» η οποία «εκπληρώνει τον ρόλο της στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας».

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν το ΔΣ της ΟΛΜΕ να μην πάει στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στο Υπουργείο και την Ομοσπονδία για την Τετάρτη.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη όλος ο κλάδος βρίσκεται σε αναστάτωση. Οι αυταπάτες που είχαν καλλιεργηθεί ότι κάποιοι βρίσκονται "εκτός κινδύνου" και δεν πρόκειται να αγγιχτούν καταρρέουν ολοκληρωτικά. Όλοι πλέον αισθάνονται ότι η επόμενη καμπάνα θα χτυπήσει γι' αυτούς.

Το σάρωμα του Δημόσιου τομέα βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και κανείς πια δεν μπορεί να μην το βλέπει.

Και οι καθηγητές και οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να τεθούν αμέσως σε συναγερμό και να αντιδράσουν αποφασιστικά σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα που βρίσκονται στην ίδια θέση..

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos