×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δήλωση Κώστα Αργουζή με αφορμή την εισήγησή του στο Περιφερειακό

01 Οκτωβρίου 2013 19:29

Με αφορμή την εισήγηση του για την Υγεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Κώστας Αργουζής ως εισηγητής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε Πάρο και Αντίπαρο έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Πάρος 1/10/2013

Δήλωση του Κώστα Αργουζή

Τώρα που το Περιφερειακό Συμβούλιο έληξε και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νότιου Αιγαίου επέστρεψαν στα νησιά τους, οφείλω ως εισηγητής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας να επισημάνω τα εξής:

Η πρωτοβουλία των περιφερειακών συμβούλων της Πάρου και της Αντιπάρου, Παντελή Τζανακόπουλου και Κώστα Μπιζά, να εντάξουν στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου τα ζητήματα της υγείας των νησιών μας, αποτελεί προσφορά για τον τόπο μας και τους καταξιώνει ως εκπροσώπους μας στο ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας.

Η εισήγηση που μου ανέθεσαν να ετοιμάσω και να παρουσιάσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω γνωστούς του αγώνες των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα νησιά μας, να τους ενημερώσω για τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα και για τους νέους αγώνες που προετοιμάζουμε με αποκορύφωμα τη γενική απεργία, αν αυτά δεν επιλυθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή την εισήγηση όλες χωρίς εξαίρεση οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και επισήμαναν την ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριοποίησης της Περιφέρειας με στόχο την επίλυσή τους.

Οι προσπάθειες της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης να με αμφισβητήσει ως εισηγητή, θέτοντας διαδικαστικά ζητήματα προς το προεδρείο έπεσαν στο κενό, αφού η παράταξη της πλειοψηφίας, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης με αποδέχτηκαν ως εισηγητή. Παγερά αδιάφορους άφησε εξάλλου τους περιφερειακούς συμβούλους η ανάγνωση του κειμένου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, από την ίδια εκπρόσωπο, που αναφερόταν στο πρόσωπό μου.

Διευκρίνισα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι ως εισηγητής δεν εκπροσωπώ το Συντονιστικό των φορέων. Η διευκρίνιση αυτή ήταν αναγκαία αφού το Συντονιστικό συμφώνησε να γίνει παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν φρόντισε όμως να ορίσει και τον εκπρόσωπό του. Κατά συνέπεια οι όποιες αιτιάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Έχω απόψεις και θέσεις τις οποίες δεν πρόκειται να τις θέσω υπό την προηγούμενη έγκριση της Λαϊκής Συσπείρωσης προκειμένου να τις εκθέσω δημόσια.

Είναι λυπηρό για τα πολιτικά πράγματα της Πάρου να γίνεται αντικείμενο ενδοπαραταξιακών διενέξεων μια προσπάθεια ιερή που αφορά την υγεία όλων μας και το χειρότερο να δημοσιοποιούνται οι αντιθέσεις μας εκτός Πάρου και μάλιστα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αυτού του είδους οι τακτικές μετατρέπουν το Συντονιστικό σε παραταξιακό όργανο, απογοητεύουν τους φορείς που το συγκροτούν και το αποδομούν σε μια κρίσιμη για την Πάρο και την Αντίπαρο περίοδο.

Τα προβλήματα που αφορούν την προστασία της υγείας μας παραμένουν και ο κίνδυνος να επιδεινωθούν είναι ορατός. Και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η ενότητα χωρίς προαπαιτούμενα. Είναι θλιβερό το φαινόμενο στη μέση της διαδρομής ενός αγώνα που τον ξεκινήσαμε όλοι μαζί να ξεσπούν αντιθέσεις που δύσκολα γεφυρώνονται. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos