Υποφέρουν όλοι οι Έλληνες;

24 Οκτωβρίου 2013 16:03

505 Έλληνες διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δις. ευρώ. Μάλιστα είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 20% σε σχέση με το 2012!!!

Πάνω από 8.000 εκτιμάται πως είναι οι πολίτες που έχουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τμήματα private banking.

Σχετικά με τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως αυτές ανέρχονται σε 100 δις, ενώ άλλες πηγές, όπως το «ARTE» αναφέρουν πως μόνο στην Ελβετία οι καταθέσεις των Ελλήνων ανέρχονται σε 200 δις ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών 2.678 άτομα διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Wealth-X και τη UBS που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής.

Τα παραπάνω στοιχεία, για άλλη μια φορά, έρχονται να καταδείξουν πόσο άγρια είναι η ληστεία και πόσο μεγάλη είναι η κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Αυτός ο πλούτος που έχουν σωρεύσει είναι ο εντός της χώρας, και ο φανερός.

Δεν είναι λοιπόν θρασύτατος ο εμπαιγμός της ΝΔ όταν λέει ότι η κρίση, τα μέτρα κ.λ.π. πλήττουν όλους τους Έλληνες;

Δεν είναι καθαρή απατεωνιά ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι λάθος το Μνημόνιο» και ότι έχει αυτός την καλή τη συνταγή όπου και το «υγιές κεφάλαιο» θα κερδίζει και οι εργάτες δεν θα υποφέρουν;

Πως είναι λάθος τα βάναυσα αντεργατικά μέτρα όταν την λήψη τους την προβλέπει η στρατηγική της Ε.Ε. και η εφαρμογή τους φέρνει αποτελέσματα για αυτούς για τους οποίους αποσκοπούσε;

Μήπως έφτασε ο καιρός οι εργαζόμενοι να σκεφτούν καλύτερα το κάλεσμα του ΚΚΕ: «Μη ματώνεις άλλο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τα χρέη τους, και για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση»;

Κ.ΟΒ.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos