Επιστολή του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Συρμαλένιου, προς τον Δήμαρχο Πάρου σχετικά με το αεροδρόμιο

07 Νοεμβρίου 2013 22:01

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, μετά και τη συγχώνευση της Olympic air με την Aegean, φαίνεται

ότι εύλογα έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες σχετικά με την τύχη των περιφερειακών αεροδρομίων που δεν είναι διεθνή και κερδοφόρα και ειδικότερα ορισμένων νησιών των Κυκλάδων (Σύρος, Νάξος, Πάρος, Μήλος).

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, μαζί με άλλους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή σχετική Ερώτηση, με στόχο να έχουμε την επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις πληροφορίες αυτές.

Θεωρώ βεβαίως θετικό ότι, σε πρόσφατη σύσκεψη της διοίκησης της Aegean με δημάρχους και εκπροσώπους τοπικών φορέων, οι παραπάνω πληροφορίες διαψεύστηκαν και μάλιστα υπήρξε και σχεδιασμός για την καλλίτερη λειτουργία των συγκεκριμένων γραμμών με σκοπό την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Παρόλα αυτά, εμείς θα περιμένουμε τις σαφείς απαντήσεις της κυβέρνησης, για να σχηματίσουμε την πλήρη εικόνα για το μέλλον των αερομεταφορών και ειδικότερα της νησιωτικής μας περιοχής.

Στο παραπάνω πλαίσιο και εντελώς αιφνιδιαστικά πληροφορηθήκαμε ότι, μετά και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή, τέθηκε σε αμφισβήτηση η σκοπιμότητα περαίωσης του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Θέλω να διαβεβαιώσω, τόσο το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τους φορείς της Πάρου, ότι όσο κατηγορηματικά αντίθετοι είμαστε στο κλείσιμο των αεροδρομίων των νησιών μας αλλά και στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση τους, άλλο τόσο κατηγορηματικά αντίθετοι είμαστε και στην όποια αμφισβήτηση της σκοπιμότητας του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Θεωρούμε ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου και με τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί, θα αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού για το νησί αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σε ότι μας αφορά, θα συμβάλλουμε έτσι ώστε το ζωτικό αυτό έργο μαζί με όλες τις απαραίτητες υποδομές του (πύργος ελέγχου κλπ) να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση το συντομότερο δυνατόν.

5/11/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos