Μάρκος Κωβαίος: Προτείνω να αυτοδεσμευτούν οι δημοτικές μας παρατάξεις...

15 Ιανουαρίου 2014 01:24

Μια αποκλειστική συνέντευξη στο parianostypos.gr, παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος .

Ο κ. Κωβαίος είχε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε και αφορούν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε σχέση πάντα με το νησί της Πάρου και το μέλλον του. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Σε περίπου 4 μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές. Πολλοί εκτιμούν ή θέλουν, αυτές οι εκλογές να είναι μια στροφή ανανέωσης και αλλαγής. Εσείς τι πιστεύετε ;

Σίγουρα οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες για το νησί μας  γιατί θα  πρέπει να δώσουν μια δημοτική ηγεσία που θα εγγυηθεί την αλλαγή  στο παραγωγικό μας μοντέλο ,που θα εγγυηθεί τη νέα Πάρο. Όταν λέω δημοτική ηγεσία δεν εννοώ μόνο τον δήμαρχο ή την πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα. Εννοώ το νέο δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του.
Χρειαζόμαστε μια δημοτική ηγεσία ανεξάρτητη και διεκδικητική,  με νέες ιδέες, ικανή να συσπειρώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του νησιού σε ένα νέο όραμα.
Και πρέπει να αξιοποιήσουμε την προεκλογική περίοδο ώστε να γίνει ένας ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος  πέρα από περιττές ονοματολογίες και ονοματομαχίες.
Οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα πρέπει να μας απασχολήσουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει από τώρα να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα δώσουν νέα πνοή στα δημοτικά μας πράγματα.

Ποιες είναι  οι  προτάσεις σας  που θεωρείτε ότι μπορούν να δώσουν νέα πνοή;

Προτείνω λοιπόν να αυτοδεσμευτούν οι δημοτικές μας παρατάξεις :

για εκλογή υποψηφίων δημάρχων  από ανοιχτή εκλογική διαδικασία υπερβαίνοντας στην πράξη διαδικασίες κομματικών χρισμάτων .Πιστεύω ότι μια ανοιχτή προς όλους τους δημότες εκλογική διαδικασία θα δυναμώσει τις δημοτικές μας εκλογές όχι μόνο ως προς τη συμμετοχή αλλά και  ως προς τον προγραμματικό διάλογο.

για δήμαρχο μόνο δύο θητειών, ως έμπρακτη ενέργεια  διαρκούς ανανέωσης.

για ισχυρή αντιπροσώπευση των κοινοτήτων μας και της νέας  γενιάς στα ψηφοδέλτιά μας.

Είμαστε εμείς οι ίδιοι , που πρέπει να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα της ανανέωσης, της σύνθεσης,  του απογαλακτισμού από τα κόμματα .
Προσωπικά, τουλάχιστον, αυτοδεσμεύομαι  σε ένα τέτοιο πλαίσιο, προτείνοντας άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία ανανέωσης από τον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχω και που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του.

Μιλάτε συχνά για την ανάγκη που έχει η Πάρος να αποκτήσει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο την περίοδο 2017-2020. Τι εννοείτε ;

Θα είμαι σύντομος και απλά τώρα θα βάλω τους τίτλους σε μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει όλοι μας να κάνουμε. Η επόμενη εξαετία  θα είναι κρίσιμη για το νησί μας. Θα έχουμε ένα νέο αεροδρόμιο, πιθανόν ένα νέο εμπορικό λιμάνι και πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους διαθέσιμους για έργα υποδομής.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες για να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο.
Η νέα Πάρος πρέπει να αξιοποιήσει τον τουρισμό ώστε να αναπτύξει την δική της τοπική παραγωγή, το δικό της τοπικό προϊόν τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό.
Πρέπει η νέα ανάπτυξη να είναι υγιής, να έχει στέρεες βάσεις και πάνω απ' όλα  να κοιτάει τον άνθρωπο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos