×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εργατική Πρωτομαγιά 2014

01 Μαϊος 2014 12:30

Εργαζόμενοι παριανοί και αντιπαριώτες,

Το 8ωρο, που η κατάκτησή του ξεκίνησε με τους ηρωικούς αγώνες την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο και η διατήρησή του συνεχίστηκε με αγώνες μέχρι σήμερα, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το καταργεί στην πράξη μεθοδικά και σταθερά. Εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα και μέχρι τώρα θεωρούνταν αυτονόητα, σήμερα, με την πραγματική ανεργία να έχει ξεπεράσει το 30%, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινωνική ασφάλιση να διαλύονται, τα «φιλέτα» του Δημοσίου να ξεπουλιούνται και οι απολύσεις να αυξάνονται κατακόρυφα, με την φτωχοποίηση της κοινωνίας, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας κατ' εντολήν της οικονομικής ολιγαρχίας. Τελευταίο παράδειγμα το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα έναντι «πινακίου φακής» του τραπεζικού συστήματος της χώρας, το οποίο «σώθηκε» με χρήματα του ελληνικού λαού,  σε ιδιώτες και σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Σήμερα καταργούν σταδιακά όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, ξεπουλούν λιμάνια, αεροδρόμια και ορυκτό πλούτο στο όνομα της "ανάπτυξης", προς όφελος της πλουτοκρατίας χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως καύσιμη ύλη στην κερδοσκοπική μηχανή τους.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η οποία συνθλίβει τον ελληνικό λαό, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η παραίτηση, η ιδιώτευση, αλλά ο οργανωμένος αγώνας. Μόνο με την οργανωμένη αντίσταση του λαού μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε.

Η εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί πάντα την πάλη του κόσμου της εργασίας για χειραφέτηση, δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα. Ο λαός της Πάρου και της Αντιπάρου, ας δώσει την απάντησή του σε όλους εκείνους που ερημοποιούν τη χώρα και εξαθλιώνουν τη ζωή τους.

Δεν πάει άλλο. Την Ιστορία τη γράφουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

ΗΛΙΑΣ ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ

Πάρος, 30/04/2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos