Αναλύοντας το δίφυλλο του συνδυασμού «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον»

11 Μαϊος 2014 17:10

Στο τμήμα «Πράξεις & Έργα 2011-2014, αναφέρονται μιά σειρά έργων.

Ας αρχίσουμε από τα ολοκληρωμένα έργα.

Στα έργα περιέχονται έργα του Δήμου , έργα της ΔΕΥΑΠ και του Λιμενικού Ταμείου, και δεν περιέχονται αυτά της ΚΔΕΠΑΠ, που διαφημίστηκαν μόνα τους με χωριστή διαφημιστική καταχώρηση στο τύπο.

Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τα έργα των δύο αυτών επιχειρήσεων, ανεξάρτητων οικονομικά από τον δήμο, τα έργα πού έχει κάνει μόνος του ο δήμος από δικούς του πόρους, στα τρεισίμιση χρόνια, είναι αντι για 20, μόνον 13, κόστους 354.166,00 ευρώ .

Τα έργα σε εξέλιξη είναι της ΔΕΥΑΠ, πληρωμένα από το ΕΣΠΑ. Το αεροδρόμιο και η συντήρηση οδικού δικτύου από το Υπουργείο Μεταφορων, όσο για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι υποχρέωση του δήμου από το ΓΠΣ και αυτά εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Και τέλος οι μελέτες

1. Αποχέτευση Νοτιοανατολικής Πάρου, αναφαίρετεaι μελέτη , μόνο που η ίδια ακριβώς μελέτη ήταν ολοκληρωμένη από την πρώτη τετραετία δημαρχίας Ραγκουση, κατά τα λεγόμενα τους. Στο πολυτελές βιβλιαράκι των εκλογών του 2006, στην σελίδα 44 αναφέρουν: «για την αποχέτευση της Αγκαιριάς και της Αλυκής, όχι μόνο ολοκληρώσαμε τη μελέτη, αλλά εξασφαλίσαμε και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, ώστε το έργο να είναι πλέον απολύτως ώριμο να δημοπρατηθεί». Μάλλον από το 2006 έως τώρα το έργο έχει παραωριμάσει έως σαπίσει και το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

2. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο σχολείο της Μάρπησσας . Αυτό το έργο το θυμόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, πριν τον Καποδίστρια, αλλά ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες στις μελέτες του.

3. Αστική ανάπλαση παραλιακού μετώπου Παροικιάς, στη προηγούμενη τετραετία υπάρχει, φωτογραφία μακέτας όπου απομακρύνονται τα βράχια από την παραλία και δένουν κόττερα ( σελ. 39, μελέτη του Ε.Μ.Π.), πρόταση που αποσύρθηκε από τον Δήμο και τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου στην νέα μελέτη .

4. (7) Επέκταση Β΄δημοτικού Παροικιάς. Υπάρχει ακόμη η Εγνατία ΑΕ;

5. (8) Και το Κλειστό της Παροικιάς υπάρχει σε μακέττα από το 2006, και τώρα δεν αναφέρεται καν μελέτη.

6. (9) Πολιτιστικό Κέντρο Παροικιάς (Βελέντζειο Ίδρυμα). Απ 'ότι ξέρουμε το Βελέντζειο δεν ανήκει στο Δήμο. Η μελέτη έγινε από το Ίδρυμα και το έργο δεν εκτελέστηκε με ευθύνη και του Δημάρχου που είναι αντιπρόεδρος του.

7. Δημαρχείο Πάρου, δεν υπάρχει μελέτη. Εδώ και δέκα περίπου χρόνια υπάρχει η χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου Ευρώ από το ΥΠΕΣ, που είναι ακόμη αδιάθετη, για νέο Δημαρχείο στο οικόπεδο της ΑΤΕ, εκεί που σήμερα είναι το Carrefour.

8. Όλα τα υπόλοιπα είναι έργα που Θα κάνει το Λιμενικό Ταμείο και όχι ο Δήμος, έργα που τα περισσότερα είναι και στο πρόγραμμα της παράταξης τους, από το 2006. Όσο για την υποστελέχωση του Λιμενικού Ταμείου η ευθύνη είναι της πλειοψηφούσας, για 12 χρόνια, παράταξης, εφόσον δεν το στελέχωσε, παρ' όλο που το οργανόγραμμα, για την στελέχωση του , είναι ψηφισμένο από την περίοδο 1998- 2002 επί δημαρχίας Αργουζή,

Αν νομίζουν ότι όλοι στο νησί έχουμε πάθει αμνησία, ή τρώμε κουτόχορτο, απατώνται, δυστυχώς μόνοι τους, φρόντισαν να αφήσουν τα τότε πολυτελή έντυπα τους, εις ανάμνηση αλλά και υπενθύμιση.

Τέλος αλλά όχι τελευταίο, να τους θυμίσουμε ότι το έργο του αεροδρομίου γίνεται με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου από εργοληπτική εταιρεία, και δεν είναι ΕΡΓΟ του Δήμου, μόνο και μόνον, επειδή το υπέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, ως Υπουργός Μεταφορών, το 2011,μια μέρα πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο και χωρίς καν να υπάρχει πρόβλεψη για τα απαραίτητα κτηριακά έργα. Προς τι λοιπόν τέτοιο διαφημιστικό παραλήρημα;

Φτάνει πια με την αντιμετώπιση των πολιτών σαν αγράμματων χωριατών, που θα τους υποσχεθούμε ότι να 'ναι, με την λογική «σιγα μην θυμούνται πόσες φορές υποσχεθήκαμε τα ίδια έργα».

Αν θέλετε να θεωρήστε έντιμοι αντιμετωπίστε τους πολίτες με ειλικρίνεια. Φτάνουν πια οι «χαντρες» και τα «καθρεφτάκια».

Δελτίο Τύπου
ΚΕΠΟΣΑ
11-05-14

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos