×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ενημέρωση από Κ. Μπιζά για τα μεγάλα έργα της Πάρου

28 Ιουνίου 2014 12:14

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου της περιφερειακής ενότητας Πάρου - Αντιπάρου Κ. Μπιζάς σε χθεσινό ενημερωτικό δελτίο τύπου αναφέρεται στην εξέλιξη των μεγάλων έργων για την Πάρο. Αναλυτικά τα δελτίο τύπου έχει ως εξής:

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος 27/06/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 ο νεοεκλεγείς Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστα Μπιζά επισκέφτηκαν την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων καθώς και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που εδρεύουν στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στην συνάντηση με τον Διευθυντή της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων κ. Γιώργο Παγανέλη συζήτησαν το θέμα που έχει προκύψει για την επιδότηση των αμπελουργών της Πάρου και γενικότερα για την στήριξη των αγροτών.

Στην επόμενη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (Ε.Δ.Α.) κ. Αντώνη Βουτσίνο συζήτησαν για τα έργα που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και για την επόμενη προγραμματική περίοδο Σ.Ε.Σ. (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Από την συγκεκριμένη συνάντηση προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα :

1. Το έργο «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Αρχιλόχου - Μάρπησσας» θα προχωρήσει σε προέγκριση δημοπράτησης εφόσον ο Δήμος αποστείλει τις διορθώσεις που ζητήθηκαν με το υπ' αρ. 3169/20.6.14 έγγραφο της Ε.Δ.Α.

2. Το έργο της Αστικής Ανάπλασης της Παροικίας θεωρείται πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για την ολοκλήρωση των μελετών από την πλευρά του Δήμου.

3. Το έργο της αποχέτευσης της Νότιας Πάρου που περιελάμβανε Αγκαιριά, Άσπρο Χωριό, Δρυό, Λεύκες και Κώστο δεν είναι επιλέξιμο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος διότι λόγω περιορισμένων πόρων θα χρηματοδοτήσουν έργα Γ' κατηγορίας (για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων).

4. Προβλέπεται να υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για έργα ύδρευσης (αντικαταστάσεις αγωγών και συνοδευτικά έργα αφαλάτωσης) με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες μελέτες.

5. Εκτενής συζήτηση υπήρξε για την αναγκαιότητα κατασκευής νέου εμπορικού λιμένα ( ντόκου ) εκτός Παροικίας διότι στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν πόροι για λιμενικές υποδομές οπότε αν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες από το αρμόδιο Υπουργείο το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί.

6. Τέλος αναφορά έγινε για τα Νηπιαγωγεία που κατασκευάζονται στην Νάουσα και στην Αγκαιριά, για το νέο Γυμνάσιο Παροικίας (ο Δήμος Πάρου πρέπει να προχωρήσει στην δημοπράτηση της μελέτης) και για την επέκταση του 2ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την σύνταξη των αναγκαίων μελετών ώστε να αξιοποιηθούν οι πόροι που θα εισρεύσουν στην χώρα μας από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos