Εμπαιγμός η … διατίμηση στις παραλίες

30 Ιουλίου 2014 11:02

Διατίμηση θα εφαρμοστεί για τα προϊόντα (νερό, καφές, τοστ, σάντουιτς) που πωλούνται στις δημοτικές και κρατικές πλαζ, όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γερ. Γιακουμάτος.

Βέβαια, εξήγησε πως αυτή η διατίμηση θα ισχύσει για όσες παραλίες λειτουργούν με εισιτήριο από κρατικές αρχές, όπως οι δήμοι.

Θυμίζουμε απλά ότι αυτή τη στιγμή, οι παραλίες που λειτουργούν από τους δήμους με εισιτήριο είναι ελάχιστες, αφού οι περισσότεροι δήμοι έχουν προχωρήσει σε παραχώρηση των δημοτικών παραλιών σε ιδιώτες, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος ως μίσθωμα.

Με δεδομένες και τις περικοπές στα οικονομικά των δήμων, το φαινόμενο της παραχώρησης της εκμετάλλευσης αιγιαλού και παραλιών σε επιχειρηματίες εντείνεται όλο και περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, η περίφημη διατίμηση που εξήγγειλε ο υφυπουργός είναι κενό γράμμα για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση.

Η εργατική - λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει να πληρώνει υπέρογκα ποσά για να απολαύσει ένα καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα.

Η πραγματική ουσία του προβλήματος, είναι η εμπορευματοποίηση της γης, του αιγιαλού, της παραλίας, που την εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες στερώντας από τις λαϊκές οικογένειες τις διακοπές, την αναψυχή και την καλοκαιρινή διασκέδαση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τερτίπια που προσπαθούν να αντιστρέψουν την σκληρή πραγματικότητα.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos