Δέσμευση Χρυσοχοίδη για λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου την άνοιξη του 2015 (Φωτό + Βίντεο)

11 Σεπτεμβρίου 2014 19:01

"Δε σας κρύβω ότι ελπίδα μου είναι η λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου στα τέλη Μαρτίου 2015".

Με τα λόγια αυτά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου εντός ολίγων μηνών και συγκεκριμένα στις αρχές της άνοιξης του 2015.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου το νησί, μετέβη στο χώρο του εργοταξίου του νέου αεροδρομίου, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του εργοταξίου για προβλήματα που σχετίζονται με την τελική ολοκλήρωση του έργου.

Τον υπουργό υποδέχτηκε στις 4:30 το απόγευμα ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσία του Δημάρχου, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων του νησιού αλλά και άλλων γειτονικών νησιών των Κυκλάδων, ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι δεδομένου ότι η Πάρος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και προβλέπεται επίσης ότι η Ελλάδα θα απογειωθεί τουριστικά τα επόμενα χρόνια, είναι αναγκαία η λειτουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου στην Πάρο το οποίο και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στο νησί αλλά και στα γύρω κυκλαδονήσια.

Το ίδιο τόνισε και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Πάρου ο οποίος μίλησε για τουριστική "απογείωση" της Πάρου με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της.

Ο Υπουργός, μιλώντας ειδικότερα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο στην ολοκλήρωση του έργου, επισήμανε ότι πρόκειται να συνταχθεί μελέτη ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για την ανέγερση όλων των αναγκαίων κτηριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Μέχρι να συμβεί αυτό το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί για δύο περίπου χρόνια να λειτουργεί με έστω και πρόχειρες κτηριακές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν όμως έναν ικανό αριθμό επιβατών.

Τις αναλυτικές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη καθώς και των εκπροσώπων των φορέων και αρχών της Πάρου κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο νησί μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos