Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Νέα σχολική χρονιά

12 Σεπτεμβρίου 2014 13:37

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε αποκαλύπτοντας τα «επιτεύγματα» της κυβερνητικής πολιτικής που τσακίζει το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση. Ξεκινά και στη Πάρο μια νέα σχολική χρονιά:

• Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τμήματα 25 - 27 παιδιών, συρρίκνωση των ολοήμερων τμημάτων

• Με έλλειψη απαραίτητων κτιριακών υποδομών και ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια σε άθλια κατάσταση

• Με ασυντήρητα σχολικά κτίρια που καταρρέουν

• Με ανυπαρξία χώρων άθλησης και πολλαπλών δραστηριοτήτων ή ανυπαρξία συντήρησης των υπαρχόντων.

Κοντά σε αυτά:

Αδυναμία κάλυψης των πραγματικών λειτουργικών δαπανών των σχολείων και γονείς που για μια ακόμα φορά θα κληθούν να «βάλουν το χέρι στην τσέπη».

Τα προβλήματα δεν μπορούν να κρυφτούν. Υπάρχει ένοχος γι' αυτά: Η πολιτική που θέτει την εκπαίδευση στην υπηρεσία της «αγοράς», σε βάρος των πραγματικών λαϊκών αναγκών και των τεράστιων δυνατοτήτων που δίνουν η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνικής, οι συσσωρευμένες γνώσεις της ανθρωπότητας.

Η απάντηση για την άθλια κατάσταση που προβλέπεται, πρέπει και μπορεί να είναι άμεση. Το «νέο» σχολείο αποκαλύπτεται και οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους δεν έχουν κανένα λόγο να το ανεχτούν. Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, μαθητές που δε συμβιβάζονται μ' αυτήν την κατάσταση, δείχνουν το δρόμο για να κατακτηθεί η Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας.

Πάρος, 12 Σεπτέμβρη 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos