Επίσκεψη του Ιδρύματος Tyre στη Πάρο

17 Οκτωβρίου 2014 12:06

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος υποδέχθηκε τη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου τους συνέδρους του 5ου Φόρουμ «Ο Δρόμος του Αλφάβητου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο», οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Πάρο στο πλαίσιο προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού και της

συνεργασίας με τα μέλη του δικτύου αλληλεγγύης Μεσογειακών πόλεων με κοινές ιστορικές ρίζες.

Κατά τη συνάντησή τους με τον Δήμαρχο έγινε αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των Παρίων και διαφόρων λαών της Μεσογείου, τονίζοντας την ανάγκη για μελέτη, διατήρηση και προώθηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Tyre κα Maha El-KhalilChalabi επισήμανε ότι η Πάρος είναι ένας τόπος με σπουδαία ιστορία και κοινές πολιτιστικές καταβολές με τους Φοίνικες, γεγονός που την κατατάσσει σε μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα μέλη του δικτύου.

Κατά την επίσκεψη τους στο νησί ξεναγήθηκαν στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τη τοπική κουζίνα με συνοδεία παραδοσιακών χορών.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή της Πάρου σε μια τόσο σημαντική δράση, η οποία προάγει τον πολιτισμό και την τέχνη. Η Πάρος έχει να επιδείξει μια πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και την οποία πρέπει να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία».

Δελτίο Τύπου Δήμου Πάρου
17-10-14

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos