Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τη δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού του 2015

17 Νοεμβρίου 2014 22:33

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε ο καθορισμός τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2015.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής δια στόματος Δημάρχου ήταν τα τέλη να παραμείνουν στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
Στην τοποθέτηση μας τονίσαμε ότι, όταν τα τελευταία 5 χρόνια πολλές παριανές οικογένειες είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα να μην τα βγάζουν πέρα ή δεν έχουν εισόδημα, η διατήρηση των τελών στα επίπεδα του 2006-7 είναι δυσβάσταχτο χαράτσι και όχι «χάρη». Εμείς προτείναμε την κατάργηση ή την μείωση των Δημοτικών Τελών σε άνεργους, άπορους, ευπαθείς ομάδες, ΑΜΕΑ, νέους επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα παραπάνω δεν λύνεται το πρόβλημα του λαϊκού νοικοκυριού, αυτό της κακοπληρωμένης ή απλήρωτης εργασίας, των μειωμένων εισοδημάτων, της ανεργίας, των απολύσεων, των χαρατσιών. Εξάλλου αυτά είναι που κάνουν αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων - πληρωμών των εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών και αγροτών δημοτών μας. Επιδιώκουμε, όμως, με την πρόταση που κάνουμε να δώσουμε μία ανάσα από την ασφυκτική κυβερνητική φοροληστεία. Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη και φόρους για τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ, που η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ονομάζει "βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων".
Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης τονίζουμε την ανάγκη ο λαός μας να παλέψει διεκδικώντας την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών, που θα συνδυαστεί με την άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών τελών. Τα έσοδα μπορούν να υπάρξουν και πολύ περισσότερα από τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα διεκδικούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, στην εκπαίδευση και στην υγεία, σήμερα πολύ περισσότερο από χτες αφού είναι έτοιμοι να καταργήσουν και αυτό τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας.

Η πρόταση που καταθέσαμε για τα τέλη στο δημοτικό συμβούλιο είναι η εξής:

Α. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ Για τις πολύτεκνες - τρίτεκνες οικογένειες, μείωση των τελών σε ποσοστό 75%, με εισόδημα μέχρι 35,000 ευρω και μείωση σε ποσοστό 50% για εισόδημα μεγαλύτερο των 35,000 ευρω.

Β. ΑΜΕΑ Για τα άτομα με αναπηρίες (Α.Μ.Ε.Α.) 67% και άνω ή μέλη των οικογενειών τους εφόσον συγκατοικούν, απαλλαγή από των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με ετήσιο εισόδημα 35,000 ευρω , ή 50% απαλλαγή για εισόδημα μεγαλύτερο των 35,000 ευρω.

Γ. ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ Για άπορους και μακροχρόνια ανέργους με ετήσιο εισόδημα έως 8,000 ευρω, προσαυξανόμενο κατά 2,000 ευρω για κάθε προστατευόμενο τέκνο, πλήρη απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Δ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Μόνιμες κατοικίες έως 80τ.μ. μείωση τελών κατά 12%

ΕΠΙΣΗΣ
1. Για καταστήματα (εκτός εστίασης) κάτω των 100τ.μ. μείωση κατά 10% στα δημοτικά τέλη.
2.Για τους νέους επαγγελματίες με επαγγελματική έδρα την Πάρο, 50% μείωση για τα τρία πρώτα έτη λειτουργίας.
3. Διαχωρισμό τελών στις επαγγελματικές χρήσεις με αύξηση τελών σε τράπεζες, πολυκαταστήματα κλπ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους .
4. Να καταργηθεί το τέλος ακίνητης περιουσίας και ταυτόχρονα να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, Πάρος 18/11/2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos