Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αρχαία λατομεία

02 Φεβρουαρίου 2015 14:04

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αρχαία λατομεία και την τύχη των γλυπτών του συμποσίου γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε το 2011, αναδείχθηκε

για μια ακόμα φορά ότι εκτός των άλλων, η δημοτική αρχή δεν έχει στρατηγική για σημαντικά ζητήματα προς όφελος του τόπου. Το αποτέλεσμα είναι, προβλήματα να διαιωνίζονται και να παραπέμπονται στις καλένδες για μια ακόμα φορά. Συγκεκριμένα:

Η δημοτική αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τρείς ημέρες πριν από τις εκλογές το θέμα γνωμοδότησης για την παράταση άδειας λειτουργίας των λατομείων «Ρήγα» χωρίς καμιά προετοιμασία. Η επιλογή της αυτή οδήγησε ακόμα και την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, εντεταλμένη σύμβουλο του Δημάρχου για την ανάδειξη των αρχαίων λατομείων, Κατερίνα Πατέλη, να θέλει να παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο χειρισμού του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ακόμα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο του 2013 , τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του Μαραθιού και των παριστάμενων τότε καλλιτεχνών, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για να αναζητήσει τους τρόπους έκθεσης των γλυπτών του συμποσίου ( εκτός ενός) στον περιβάλλοντα την είσοδο των αρχαίων λατομείων χώρο.

Τέσσερα χρόνια μετά το συμπόσιο και με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα γλυπτά εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο δημιουργίας τους και να καταπατείται ξένη περιουσία που προσφέρθηκε για την πραγματοποίηση του συμποσίου.

Τώρα η νέα δημοτική αρχή χωρίς να πείθει ούτε την πλειοψηφία, έφερε πρόταση ανατροπής της προηγούμενης απόφασης αναιρώντας και τον ίδιο τον Δήμαρχο που ως Αντιδήμαρχος στο παρελθόν την είχε ψηφίσει . Έτσι με την νέα απόφαση ακυρώνεται ο λόγος πραγματοποίησης του συμποσίου γλυπτικής, ως ενέργεια στην κατεύθυνση της ανάδειξης των αρχαίων λατομείων, αφού η νέα επιτροπή θα αναζητήσει τους χώρους τοποθέτησης των γλυπτών σε όλο το νησί !!!

Πάρος 2-2-15

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos