Σύριζα Πάρου - Αντιπάρου: Τα θέματα υγείας στην Πάρο

04 Φεβρουαρίου 2015 15:48

Η κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο νησί μας έχει γίνει πια εκρηκτική. Το Κέντρο Υγείας Πάρου συνεχώς αποψιλώνεται και δεν μπορεί πια, ούτε στοιχειωδώς, να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου.

Η άσχημη κατάσταση του Κέντρου Υγείας, δεν οφείλεται σε ολιγωρία ή σε αδυναμία της προηγούμενης Μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να λύσει τα προβλήματα υγείας, αλλά στη συνειδητή επιλογή της να καταστρέψει και να κατεδαφίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και να διαλύσει κάθε δομή Δημόσιας Περίθαλψης. Βασικός της στόχος ήταν, μετά την διάλυση του ΕΣΥ, να παραδοθεί ολόκληρος ο Τομέας της Υγείας στα Ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκε η εσκεμμένη υποβάθμιση και προϊούσα διάλυση του Κέντρου Υγείας Πάρου και του τοπικού παραρτήματος του ΕΚΑΒ, με την αποδυνάμωσή τους από Ιατρικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό προσωπικό και διασώστες. Η απειλή, τρεις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ περί παραίτησής τους, αν μέχρι τις 20 Φλεβάρη δεν έρθει γενικός ιατρος στο νησί(!), είναι αποκαλυπτική της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας μας. Παράλληλα αναδεικνύει τις αδυναμίες και το ατελέσφορο του θεσμού των επικουρικών ιατρών ετήσιας σύμβασης, που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα περισσότερο σαν μπαλώματα παρά ως ουσιαστική λύση. Γι' αυτό, άλλωστε, είχαμε συνεχώς "αποχωρήσεις" και κενά μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Σήμερα, η όλη κατάσταση επιδεινώνεται σε όλα τα επίπεδα...

Από τη μεριά μας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέποντας την προηγούμενη πολιτική και πρακτική, θα ξεκαθαρίσουν την πολιτική στο τομέα της Υγείας. Η αναδιάρθρωση των ΔΥΠΕ σε επίπεδο Περιφέρειας πια, η ενίσχυση των Περιφερειακών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων Δομών Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό θα επαναφέρει τον τομέα Υγείας το ταχύτερο δυνατόν, στην, τουλάχιστον, προ μνημονίων στελέχωση.

Η εξοικονόμηση πόρων για τη χρηματοδότηση της Υγείας αποτελεί τμήμα του προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στους αγώνες του Κινήματος για την Υγεία στα δύο νησιά μας, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, στηρίζοντας το Συντονιστικό και κάθε άλλη μορφή αυτοοργάνωσης που ενδεχόμενα δημιουργηθεί. Στηρίζουμε τα αιτήματα που έχει θέσει το "Συντονιστικό", γιατί τα θεωρούμε δίκαια. Σταθερός μας στόχος παραμένει η στελέχωση του Κ.Υ. με μόνιμο προσωπικό, η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων που περιέχονται στο οργανόγραμμά του, και η κάλυψη των αναγκών του σε εξοπλισμό, υγειονομικά και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Τα πιο πάνω αποτελούν τις δεσμεύσεις μας που εναρμονίζονται πλήρως με τη ρητή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Πάρος, 03/02/2015

ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos