×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Η απόφαση για την Υγεία

25 Φεβρουαρίου 2015 20:22

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου ενέκρινε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση για την υγεία, που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από σχετική ανάθεση του σώματος στην μονοθεματική συνεδρίαση της 20-2-15:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου, αναγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό και αποφασίζει:

Α. Να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
«Εδώ και πέντε χρόνια ο λαός της Πάρου και της Αντιπάρου αγωνίζεται με κάθε τρόπο ενάντια στην πολιτική που έχει κατεδαφίσει τις δομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Ψηφίσματα, συγκεντρώσεις, διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δημοψήφισμα.
Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στις κινητοποιήσεις, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν παραπέρα . Το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, η υγεία, έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα, μεταφέροντας ολοένα και περισσότερο το κόστος υπηρεσιών υγείας στις πλάτες των πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου, μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των πολιτών της Πάρου διεκδικεί:

1. Την πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.

2. Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά στους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν άλλοι.

3. Την κάλυψη των κενών του Ε.ΚΑ.Β. με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του (κτιριακό, οχήματα).

4. Στελέχωση και υποδομές στο Κέντρο Υγείας, με κατεύθυνση τη πρωτοβάθμια φροντίδα και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την πρόληψη και τη σύνδεσή του με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης, άθλησης, με τη μητέρα και το παιδί.

5. Την κάλυψη του Κ.Υ. και των Ιατρείων (Πολυδύναμα, αγροτικά) με επάρκεια υλικών και σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

6. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατρική περίθαλψη, στις εργαστηριακές εξετάσεις, στα νοσήλια και τις θεραπείες. Άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5€ και του 1€ της συνταγογράφησης.

7. Δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών, από αέρα, θάλασσα και στεριά για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία. Ζητάμε με την σύμφωνη γνώμη του Βελεντζείου Ιδρύματος, το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου να ενταχθεί στο φορέα αυτό με έδρα το νησί μας.
Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη περίθαλψη, τη ζωή, τη πρόληψη και τη πρόνοια. Διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε ένα δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιο και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε.»

Β. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, να στηρίζει κάθε προσπάθεια υλοποίησης των στόχων του παραπάνω ψηφίσματος, από μόνο του και σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του νησιού, να μετέχει με εκπροσώπους του σε κάθε προσπάθεια συντονισμού των μαζικών φορέων της Πάρου για την διεκδίκηση των στόχων του παραπάνω ψηφίσματος.

Πάρος 26-2-15

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos