Λαϊκή Συνέλευση στη Μάρπησσα Πάρου

23 Μαρτίου 2015 22:48

Συνεχίστηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου ο κύκλος Συνελεύσεων στις Κοινότητες της Πάρου.

Η 3η κατά σειρά Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αγροτολέσχης Μάρπησσας με θέματα και αιτήματα που αφορούν την περιοχή, παρουσία του Δημάρχου, της προέδρου και των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος αφού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα πεπραγμένα του δήμου κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος ώστε να επιλυθούν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή γιατί χωρίς αυτή τη συνεργασία όσων θέλουν και μπορούν θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων, λόγω περιορισμένων πόρων και προσωπικού.

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα του πολίτη ως ζητούμενο, μίλησε για την ανάγκη συντήρησης των δρόμων που καταστρέφονται από τις βροχοπτώσεις και ανακοίνωσε ως στόχο πενταετίας την αντικατάσταση των παραδοσιακών λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού στα όρια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων με οικονομικούς και ανθεκτικούς λαμπτήρες νέας τεχνολογίας (LED) αποσκοπώντας στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που συνεπάγεται δραστική μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού.
Επίσης ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος αναφέρθηκε στα ζητήματα της καθαριότητας και ανακύκλωσης επισημαίνοντας ότι είναι εφικτή η εξοικονόμηση χρημάτων, τα οποία δαπανώνται από το Δήμο για τις παραπάνω δραστηριότητες, μέσα από νέες πρακτικές διαχείρισης των ζητημάτων αυτών.
Επισήμανε επίσης ότι το μεγάλο έργο της περιοχής, η «Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο της Μάρπησσας», γίνεται πραγματικότητα και σύντομα θα δώσει νέα πνοή στη νεολαία της Πάρου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας κ. Άννα Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στα έργα που έχουν εκτελεστεί από το εργατικό προσωπικό της Κοινότητας όπως: «Ο καθαρισμός των Σχολείων Μάρπησσας και του Δημοτικού σχολείου του Δρυού, ελαιοχρωματισμοί σχολικών αιθουσών αλλά και καταγραφή των αναγκών για επισκευή και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων. Χειρωνακτικός καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων στην περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας, καθαρισμός και κλάδεμα δέντρων, καθαρισμός του Αλσυλλίου με τις Φραγκοσυκιές για την αισθητική αναβάθμιση της κοινότητας.
Τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του Δημάρχου από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας ήταν η συντήρηση και αποκατάσταση δρόμων και η διαχείριση του όγκου των νερών εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, η βελτίωση του οδικού δικτύου με ασφαλτοστρώσεις.
Τέλος η αναγκαία μίσθωση χώρου στάθμευσης στο Πάνω Χωριό της Μάρπησσας όσο και στο Πίσω Λιβάδι, η οριοθέτηση χώρου αυλής του νηπιαγωγείου και η ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης της Κοινότητας με αποκλειστική απασχόληση υπαλλήλου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos