Στο έλεος των κουνουπιών η Αντίπαρος - Εκτός χρόνου οι ψεκασμοί

06 Μαϊος 2015 18:49

Στις 26-02-2015 υπογράφτηκε η Προγραμματική σύμβαση μεταξύ των ΟΤΑ Κυκλάδων και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών ετών 2015-2016».

Το έργο αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων όχλησης και μόλυνσης προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Νομού και το κόστος θα ανέλθει σε 297.888,00 ευρώ. Το ποσό το οποίο θα δοθεί στον Δήμο Αντιπάρου ,είναι 9.280,00 ευρώ.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τους ΟΤΑ του Νομού Κυκλάδων, λόγω της ιδιαίτερης γνώσης των περιοχών που χρήζουν εφαρμογής στα όρια της χωρικής αρμοδιότητας τους. Η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος είναι άμεση και εκτός των άλλων, στις υποχρεώσεων που έχει ο Δήμος ,είναι η πληρωμή των δαπανών μέχρι του ανωτέρω ποσού και την υλοποίηση του προγράμματος:

α) είτε με δικά τους συνεργεία, μετά από σχετική άδεια του Υπουργείου Γεωργίας, η οποία εκδίδεται στο όνομα του υπεύθυνου ο οποίος αναλαμβάνει και την επίβλεψη της όλης εργασίας.

β) είτε με ανάθεση σε ανάδοχο έχοντα την προς τούτο ειδική ως άνω άδεια χρήσης και διάθεσης των ειδικών σκευασμάτων ψεκασμού θα γίνεται, σύμφωνα με τη Τεχνική Έκθεση της Δ/νσης Δημ. Υγείας Κυκλάδων.



Η άποψη
Όλα καλά μέχρι εδώ και μπράβο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Από τις 26-02-2015 έχει δώσει τα χρήματα και περιμένει τους ΟΤΑ να υλοποιήσουν το έργο. Το πρόβλημα όμως με τα κουνούπια στην Αντίπαρο, είναι τεράστιο και όσο πάει θα μεγαλώνει. Οι ψεκασμοί δεν έχουν αρχίσει, αλλά και να ξεκινήσουν πιθανόν είναι αργά. Σήμερα είναι 06-05-2015 και στην τελευταία παράγραφο της Τεχνικής Έκθεσης αναφέρει:
«...Η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος είναι σημαντικό να αρχίζει το μήνα Μάρτιο ώστε να µην διαφύγει ο πρώτος ενήλικος πληθυσμός, οπότε θα δημιουργηθούν νέες εστίες οι οποίες θα συμβάλουν στο να δημιουργηθεί έξαρση του πληθυσμού σε ευνοϊκότερες συνθήκες, όπως π.χ. τους θερινούς μήνες ...»

Μήπως το τρένο των ψεκασμών πέρασε και ο Δήμος Αντιπάρου ξέχασε να ανέβει;

-Ο- Ανεξ. Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπάρου
ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos