Μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ντροπή για την Αντίπαρο

20 Ιουνίου 2015 12:27

Έχει τελειώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και το μόνο που νοιώθω είναι ντροπή! Ντρέπομαι που είμαι μέλος του. Ντρέπομαι που συμμετέχω σε κάτι που άλλοι θα το χαρακτήριζαν φαρσοκωμωδία, άλλοι αρρωστημένη κατάσταση και άλλοι κοροϊδία. Εγώ θα το χαρακτηρίσω ντροπή, αφήνοντας για εσάς όλα τα ανωτέρω. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:


Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Συμβούλιο ορίστηκε ως έκτακτο για την 18-06-2015 και ώρα 19:30. Την πρόσκληση την έλαβα 23:31 μέσω e-mail από τον Πρόεδρο την 17-06-2015. Η ενημέρωση βέβαια ήταν μόνο οι επικεφαλίδες των θεμάτων. Έπειτα από πιέσεις καταφέραμε να ενημερωθούμε πάλι μέσω e-mail για τα θέματα την 14:20 ,5 ώρες δηλαδή πριν την έναρξη του Συμβουλίου. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ζήτησα από τον Πρόεδρο την ακύρωση του Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 7 του Κανονισμού, όπου αναφέρει ότι οι Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση των εισηγήσεων και των θεμάτων τουλάχιστον μια ημέρα πριν.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΕΜΑ
Το Συμβούλιο ψηφίστηκε να γίνει κατά πλειοψηφία. Το πρώτο και επίμαχο όπως εξελίχτηκε θέμα, ήταν μια προέγκριση καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν η επιχείρηση ,αλλά το πώς είχε διαμορφωθεί ο δημόσιος χώρος έξω από αυτήν. Βλέπετε η πρόσβαση στις δυο κεντρικούς εισόδους προς το παρκινγκ του καταστήματος γίνετε πάνω από ένα δημόσιο ρέμα, έπειτα από επιχωμάτωση , εργασίες οι οποίες έγιναν μόνο με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς αυτή η απόφαση να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ολοκληρώθηκαν με την ανοχή της τωρινής. Το αστείο της υπόθεσης ,η παραδοχή του Δημάρχου που ενώ αποκαλεί ψευδές και αναληθές ότι επί θητείας του έγιναν έργα, στην συνέχεια ενημερώνει ότι το γκρέιντερ που έφτιαχνε τους δρόμους, έστρωσε από πάνω την επιφάνεια.
Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ
Από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησα να κάνω την τοποθέτηση μου, ο Δήμαρχος ψιθύριζε και καλούσε τον Πρόεδρο να με σταματήσει, γιατί ήμουν εκτός θέματος. Οι διακοπές ήταν συνεχεις και αναγκαζόμουν συνέχεια να επαναλαμβάνω. Αποκορύφωμα βέβαια ο χαρακτηρισμός του Δημοτικού Σύμβουλου Πατελη Δημήτριου ο όποιος με αποκάλεσε Χρυσαυγιτη, γιατί ενημέρωνα τους Συμβούλους και τους καλούσα να μην ψηφίσουν μέχρι να ελέγξουμε την νομιμότητα. Δεν ξέρω τι άλλο περίμενε ο Πρόεδρος ώστε να προβεί στην αποβολή του Δημοτικού Συμβούλου, σίγουρα στο μυαλό μου βέβαια έρχεται η παραταξιακή αλληλεγγύη. Όσο για τον χαρακτηρισμό ως κάτι το οποίο απεχθάνομαι αφού οι αντιλήψεις μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, το μόνο που θα πω στον κο Πατελη είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Δεν παίρνω σοβαρά Συμβούλους οι οποίοι στους οχτώ μήνες που βρίσκομαι στο ίδιο τραπέζι ,δεν έχουν εκφράσει μια άποψη και το μόνο που έχω ακούσει από το στόμα τους είναι δυο λέξεις ,ναι-όχι. Τουλάχιστον σήμερα πρωτοτύπησε. Επίσης κατανοώ τον εκνευρισμό του, λόγο του ότι το συνεργείο του έχει ρίξει τα μπετά στην συγκεκριμένη επιχείρηση και όσο να'ναι υπάρχει μια ευαισθησία παραπάνω.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Από δημότη-μηχανικό εκπρόσωπο θιγόμενης ιδιοκτήτριας, παρακείμενης ιδιοκτησίας, ο οποίος έλαβε τον λόγο ως πολίτης, αναφέρθηκε ότι σε εκείνη την περιοχή έχει συντελεστεί ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Έκανε αναφορά σε μια μελέτη αμφιβόλου επιστημονικού υποβάθρου και ότι όπως αναφέραμε πιο πάνω γνώριζε ότι δεν έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες .Πως η τωρινή Δημοτική Αρχή είχε αφήσει να εξελιχτεί ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη με απόφαση μόνο Οικονομικής Επιτροπής. Ζήτησε να συζητηθεί το θέμα σε ένα Συμβούλιο, ο Δήμος να μην συγκαλύψει τίποτα και εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νησί, αν όλα αυτά δεν τα μαθαίνουν οι Δημότες. Επανέλαβε ότι πρόκειται για σκάνδαλο, παίρνοντας την διαβεβαίωση του Πρόεδρου ότι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Συμβούλιο.

O
Ανεξ. Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπάρου
ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos