Κινέζος Πρέσβης: «Η Πάρος αξίζει να προβληθεί τουριστικά στην Κίνα…» (Φωτό + Βίντεο)

23 Αυγούστου 2015 12:06

Την Πάρο επισκέφθηκε το Σάββατο 22-08 ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα ο οποίος κατέχει την θέση αυτή εδώ και ένα χρόνο και οκτώ μήνες.

Ο πρέσβης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου στο Δημαρχείο όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να συζητήσουν τρόπους για την τουριστική προβολή της Πάρου στην πολυπληθή ανερχόμενη κινέζικη τουριστική αγορά και να ανταλλάξουν αναμνηστικά δώρα.
Όπως τόνισε ο Κινέζος πρέσβης, οι Κυκλάδες αποτελούν ήδη αγαπημένο προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες χάρη όχι μόνο στην ομορφιά τους αλλά στον συνδυασμό της φιλοξενίας που παρέχουν και των πολιτιστικών μνημείων που διαθέτουν.
Σημείωσε επίσης ότι χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή της Πάρου στην Κίνα καθώς το νησί του Παρίου μαρμάρου αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστό στους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού Κινέζους.
Ποιο γνωστή μέχρι σήμερα στους Κινέζους τουρίστες είναι η Σαντορίνη , η οποία όπως είπε ο Κινέζος πρέσβης διαφημίστηκε στην Κίνα χάρη σε μια ταινία που γυρίστηκε στο νησί πέντε χρόνια πριν.

Ο Κινέζος πρέσβης, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει την τουριστική προβολή της Πάρου στη χώρα του και μια καλή ιδέα για το σκοπό αυτό θα ήταν η αδελφοποίηση μιας Κινεζικής πόλης με την Πάρο.
Σημειώνοντας επίσης ότι η χρονική συγκυρία είναι κατάλληλη, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί έτος θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ενώ η επόμενη θα αποτελέσει έτος πολιτισμού για τις δύο χώρες.
Μέσα στις προτάσεις του Κινέζου πρέσβη για γνωστοποίηση της Πάρου στο Κινεζικό τουριστικό κοινό ήταν και η δημιουργία ντοκιμαντέρ ή ταινίας στο νησί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο λάτρης του κυκλαδίτικου πολιτισμού Κινέζος πρέσβης οι Κυκλάδες αποτελούν την κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα τους όπως ο οίνος φέρουν την ιστορική διαδρομή χιλιάδων ετών στη ποιότητά τους σφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη κουλτούρα που ο μακραίωνος ελληνικός πολιτισμός διατηρεί έως τις μέρες μας.

 



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos