Βασίλης Φαρούπος: Απάντηση σε δελτίο τύπου του Δήμου Αντιπάρου

27 Αυγούστου 2015 13:10

Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω προσπάθεια να απαντήσω στο ίδιο ύφος (αλαζονείας και προσβολής), στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Αντιπάρου. Είναι φανερό ότι ο Δήμος Αντιπάρου έβγαλε αυτό το Δελτίο, για να δικαιολογήσει την ολιγωρία του.


Ως γνωστό όμως, το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο μαύρο.
Η ανησυχία μου πλέον μεγάλωσε! Κάνεις δεν ανέφερε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Αντιπάρου έπρεπε να λειτουργήσει πριν δυο χρόνια. Όμως οι διαδικασίες λειτουργιάς, έπρεπε να είχαν ξεκινήσει. Σήμερα 27-08-2015 είναι η τελευταία μέρα ύπαρξης της Συσταθείσας και Ιδρυθείσας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αντιπάρου. Από αύριο η Δ.Ε.Υ.Α.Α. λύεται. Δυστυχώς πέρασαν δυο έτη και έμεινε ανενεργή. Οι προθεσμίες χάθηκαν. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν υπάρχουν περιθώρια ερμηνείας, όπως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : «σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί το δικαίωμα του Δήμου για την ενεργοποίηση της ανά πάσα στιγμή»
-Η έκφραση είναι πολύ έξυπνη αφού κάνει τους αναγνώστες να πιστέψουν, ότι όποτε θέλει ο Δήμος θα μπορεί να την λειτουργήσει. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί, αρκεί να συστήσει καινούργια με χρονοβόρες διαδικασίες, πάλι από την αρχή.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : «Η Δ.Ε.Υ.Α.Α. είναι υπό σκέψη, καθώς και άλλες πιθανές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν».
- Πραγματικά, ποιες είναι οι άλλες εναλλακτικές λύσεις; Δεν πιστεύω να εννοούν την διαχείριση από τον ίδιο το Δήμο . Αφού όπως το ίδιο το Δελτίο αναφέρει «...αντιξοότητες που απέφερε η αποψίλωση του δυναμικού του Δήμου, ...η αποστέρηση της τεχνικής και της οικονομικής υπηρεσίας, ...κι ενώ η οικονομική υπηρεσία του Δήμου υπολειτουργεί μέχρι σήμερα», δείχνει ότι ο Δήμος δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα ήδη υπάρχων προβλήματα.
- Οι μόνες λύσεις που υπάρχουν είναι τρεις: α) Δ.Ε.Υ.Α. , β) Ιδία διαχείριση, και γ) ΕΥΔΑΠ Νήσων ή κάποια άλλη ιδιωτική εταιρία.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : «Οπωσδήποτε πάντως στη σκέψη του Δήμου δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού, και πάντως όχι μέσω του δημοτικού συμβουλίου. Είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση ύδατος και άλλων φυσικών πόρων, αυτό δεν θα γίνει με ευθύνη των Δήμων, αλλά με συνολική μνημονιακή επιταγή ιδιωτικοποίησης τους, είτε υπάρχει Δημοτική Επιχείρηση είτε όχι. Προς το παρόν σενάρια σχετικά με την περίφημη ΕΥΔΑΠ Νήσων είναι μόνο στη θεωρία».
- Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ο Δήμος θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση και φτάσαμε στο τέλος του Δελτίου. Αυτό που κατάλαβα όμως πολύ καλά, είναι ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση ύδατος και άλλων φυσικών πόρων θα φταίει το μνημόνιο, οπότε ας περιμένουμε!
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : Είναι φανερό και στον πλέον αδαή... κινδυνολόγοι λαϊκιστές διασπείρουν φήμες και καινά δαιμόνια με τη μέθοδο του copy paste άλλων διαδικτυακών κειμένων και την αυτοέπαρση του ανεξάρτητου και επί παντός επιστητού τρολ.
-Ευχαριστώ πολύ!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.
8. Πόροι της Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 1069/80. άρθρα 10 έως 28) είναι:
α) Το ειδικό τέλος για την μελέτη και έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
β) Το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.
γ) Το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης.
δ) Το τέλος χρήσεως υπονόμου.
ε) Η αξία του καταναλισκόμενου ύδατος.
στ) Η εγγύηση χρήσης υδρομετρητών.
ζ) Η δαπάνη διακλάδωσης και σύνδεσης με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
η) Οι επιχορηγήσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την μελέτη και κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
θ) Δάνεια, κληρονομιές, δωρεές, πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιχορηγήσεις.
- Εδώ η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μπερδεμένος. Μου έχουν δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα: Που θα ανήκουν τα χρήματα που έχει εισπράξει ήδη ή θα εισπράξει ο Δήμος από τις συνδέσεις, μέχρι να λειτουργήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Α.; Εάν ήδη λειτουργούσε δεν θα της ανήκαν; Εάν λειτουργήσει με το πέρας των συνδέσεων, δεν θα έχει έσοδα από συνδέσεις; Και η μελέτη βιωσιμότητας;
-Πιστεύω ότι έστω και αργά ο Δήμος Αντιπάρου θα κάνει αυτό που πρέπει. Το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια ενέργεια αμηχανίας για την κάλυψη της ολιγωρίας του.
Η λειτουργιά της Δ.Ε.Υ.Α.Α. είναι μονόδρομος!
- Ο –
Ανεξ. Δημ. Σύμβουλος Αντιπάρου
Φαρούπος Βασίλειος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos