Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Αυξήσεις δημοτικών τελών από 3,1% μέχρι και 60,4%

23 Οκτωβρίου 2015 14:50

Αυξήσεις δημοτικών τελών από 3,1% μέχρι και 60,4% αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού
συμβουλίου, με πρόσχημα τα ελλείμματα που θα υπάρξουν(;), λόγω κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο νησί μας.

Επιχείρημα. που όμως ήταν διάτρητο, αφού άλλη είναι η εικόνα από τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισαν στο δημοτικό συμβούλιο. Να σημειώσουμε ακόμα ότι με ευθύνη της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής δεν έγιναν προγραμματικές συμβάσεις με το Λιμενικό Ταμείο για τα έτη 2014-15 συνολικού ύψους 400.000 ευρώ για καθαριότητα σε χώρους αρμοδιότητάς του, όταν ο Δήμος παρείχε υπηρεσίες για το λόγο αυτό και τα αντίστοιχα έξοδα έχουν βαρύνει τον προϋπολογισμό του.

 

Συγκεκριμένα με την απόφαση τους:

· Αύξησαν τα τέλη στις κατοικίες από 4,2% μέχρι 5.3%

· Αύξησαν τα τέλη στα καταστήματα από 3,1% μέχρι 14%

· Μετέβαλαν τα τέλη στα γραφεία από -48,5% μέχρι +60%

· Μείωσαν τα τέλη ακάλυπτων χώρων ξενοδοχείων κατά 62,8% !!!, πράγμα που ευνοεί κατά κύριο λόγο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Δεν αξιοποιούν πόρους που έχουν στη διάθεση τους, δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι ανελαστικές δαπάνες στο τομέα καθαριότητας και ποιες μπορούν να περιοριστούν, έχουν στο απυρόβλητο αυτούς που παράγουν τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, φορτώνουνμε νέαβάρη τα μικρομάγαζα και την κατοικία αδιακρίτως, και τέλος έχουν το θράσος να ομολογούν στο δημοτικό συμβούλιο ότι το «κάγκελο» θα το πληρώσουν οι αδύναμοι!!!

Ο «ανεξάρτητος» Δήμαρχος και η παράταξή του αναδεικνύονται σε άριστους μαθητές της κυβερνητικής επικοινωνιακής πολιτικής, σημερινής και παλαιότερης, με τις αλχημείες για « μεσοσταθμικές» αυξήσεις της τάξης του 4% και τα επιχειρήματα ότι πρόκειται για αυξήσεις που είναι «πενταροδεκάρες».

Η κοροϊδία και η υποκρισία σε πρώτο πλάνο , αφού στα λόγια καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική για την κατάργηση των μειωμένων
συντελεστών του ΦΠΑ και την ίδια ώρα γίνονται πιστοί διαχειριστές αυτής της πολιτικής που συνθλίβει το λαϊκό εισόδημα.

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή θεωρεί ρεαλισμό τη πολιτική της αύξησης των τελών ή της επιβολής νέων και ουτοπία την εναντίωση στη πολιτική που εξαθλιώνει τη λαϊκή οικογένεια.

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή δείχνει ότι είναι «έξω από τα νερά» της η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σε αυτούς που δεν μπορούν ή που δύσκολα πλέον να τα φέρουν βόλτα.

Πάρος 22-10-2015

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos