Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ BERLIN 2016»

17 Μάρτιος 2016 10:22

Ο Δήμος Πάρου έδωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, δυναμικά το παρόν στην 50η Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ BERLIN 2016», που πραγματοποιήθηκε στις 9-13 Μαρτίου 2016 στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Στην συγκεκριμένη έκθεση, η οποία ξεπερνά σε έκταση τα 150.000 τ.μ, έλαβαν μέρος 10.000 εκθέτες από 187 χώρες και οι trade visitors έφτασαν τους 120.000, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών. Οι απλοί επισκέπτες έφτασαν περίπου τους 180.000, ενώ οι δημοσιογράφοι, προερχόμενοι από 80 χώρες, ξεπέρασαν τους 5.000 και οι bloggers, προερχόμενοι από 30 χώρες, έφτασαν περίπου τους 380.

Η «ΙΤΒ BERLIN 2016» αποτέλεσε πόλο έλξης και για τον πολιτικό κόσμο, αφού την τίμησαν με την παρουσία τους 48 υπουργοί και 87 πρέσβεις από ολόκληρη την υφήλιο.

Σημαντικές επισημαίνονται μεταξύ άλλων οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή και προώθηση της Πάρου, ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, με έμβαση στην διαφορετικότητα και μοναδικότητα της Πάρου, ενός νησιού στο κέντρο των Κυκλάδων, κατάλληλο για περιπατητικό και θαλάσσιο τουρισμό, «πλασμένο» ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας, της φύσης και της παράδοσης.

O Δήμος Πάρου συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η προσπάθεια για την προβολή του νησιού μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Τον Δήμο εκπροσώπησε η κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου κ. Γιώργος Μπαφίτης και ο Ταξιδιωτικός Πράκτορας κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, μέλη και οι δύο της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos