Κώστας Μπιζάς: Προβλήματα στον τομέα υγείας

20 Μαρτίου 2016 16:40

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης στον Δήμο Πάρου κατόπιν της πρόσκλησης της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ, για τα προβλήματα στον τομέα υγείας, σας γνωρίζω ότι η πρόταση μου ( σχετικά με τα κίνητρα των ιατρών ) είναι η παρακάτω :

Η επίσημη Πολιτεία έχει υποχρέωση να καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη των συμπατριωτών μας τόσο σε ιατρικό όσο και παραϊατρικό προσωπικό .

Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας έχει συνταγματική υποχρέωση να παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα όμως η τοπική αυτοδιοίκηση ( ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ & ΔΗΜΟΙ ), λαμβάνοντας υπόψη τους την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το ΦΕΚ τ.Α'261/2013 & το ΦΕΚ τ.Α'21/2016

και να παρέχουν σε επικουρικούς ιατρούς, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, δωρεάν σίτιση, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα για την κάλυψη των αναγκών τους αυτών όπως προβλέπονται στα σχετικά ΦΕΚ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην συνεδρίαση της 2ας Μαρτίου 2015 αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση 60 επικουρικών ιατρών για όλα τα νησιά με το ποσόν των 450 ευρώ ανά μήνα, για το σύνολο της τριετούς θητείας.

Για την Πάρο η Περιφέρεια μπορεί να καλύψει οικονομικά, 2 επικουρικούς ιατρούς , αρκεί το αρμόδιο Υπουργείο να συμπεριλάβει την σχετική οικονομική ενίσχυση στην προκήρυξη που θα κάνει.

Οπότε προτείνω να ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, εγγράφως ( με ένα κοινό έγγραφο - αίτημα από Δήμο & Περιφερειακή Ενότητα ) να συμπεριληφθούν σε επόμενη προκήρυξη για το Κ.Υ. Πάρου τα κίνητρα που παρέχει η Περιφέρεια και επιπλέον αυτά που έχει αποφασίσει ο Δήμος Πάρου.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να υπάρξει ενδιαφέρον από ιατρούς για την κάλυψη κάποιων "κενών" του Κ.Υ. και την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο υπάρχων ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και στο ΕΚΑΒ Πάρου, για τις υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουν "όρθια" την Δωρεάν Δημόσια Υγεία στα νησιά μας. "

Με εκτίμηση,

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Μαθηματικός
Έπαρχος Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos