Επιτυχής η εκδήλωση στο ΕΚ Γ. Κύρτσου και Α. Πλένκοβιτς για την αδελφοποίηση της Πάρου με το Χβαρ (αρχαία Φάρος)

05 Απριλίου 2016 20:58

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ιστορική και πολιτισμική σύνδεση των νησιών Πάρου και Χβαρ, με αποκορύφωμα την επίσημη υπογραφή της αδελφοποίησης της Πάρου με το Χβαρ (αρχαία Φάρος).

Την πρωτοβουλία των εκδηλώσεων ανέλαβαν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ, ΕΛΚ) για την Ελλάδα και Άντρει Πλένκοβιτς για την Κροατία ( HDZ, ΕΛΚ), καθώς ο εορτασμός των 2400 ετών από την ίδρυση της ελληνικής αποικίας στη Φάρο (σημερινού Χβαρ-Στάρι Γκραντ) προσφέρει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους οι Έλληνες με τους Κροάτες, να αναπτυχθεί η περιφερειακή συνεργασία Αδριατικής-Ιονίου και Αιγαίου, να προβληθούν τουριστικοί προορισμοί που έχουν καθιερωθεί διεθνώς και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση στη βάση της κοινής ιστορίας και της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το δίωρο συμπόσιο στο οποίο συμμετείχε με ομιλία του ο κ. Κύρτσος και ο Άντρει Πλένκοβιτς, διαπρεπείς Έλληνες αρχαιολόγοι, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της πολιτειακής αρχής των δύο νησιών ( ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος και ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος, ο Δήμαρχος Στάρι Γκράντ κ. Μαρόεβιτς). Το συμπόσιο παρακολούθησε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης και ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας και νυν ευρωβουλευτής κ. Πέτερλε.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με χαρακτηριστικές φωτογραφίες των δύο νησιών και μουσικοχορευτική παράσταση με Κροάτες μουσικούς a capella και παραδοσιακούς χορευτές από την Πάρο, ενώ στο τέλος, ακολούθησε γευστική δοκιμή παραδοσιακών οίνων και εδεσμάτων των δύο περιοχών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κύπριος Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΚ κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ευρωβουλευτές, συνεργάτες και πολλοί φίλοι της Πάρου και του Χβαρ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos