Αδελφοποίηση του Δήμου Πάρου με τον Δήμο του Στάρι Γκραντ στο πλαίσιο του εορτασμού των 2400 χρόνων από την ίδρυση της αρχαίας πόλης της Φάρου στο Ευρωκοινοβούλιο

07 Απριλίου 2016 16:29

Σε λαμπρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση της Πάρου με την πόλη Στάρι Γκραντ της Κροατίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 2400 χρόνων από την ίδρυση της αρχαίας πόλης της Φάρου που έλαβαν χώρα την Δευτέρα,


4 Απριλίου 2016, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρωτοβουλίας των ευρωβουλευτών Γεωργίου Κύρτσου για την Ελλάδα και Άντρει Πλένκοβιτς για την Κροατία και των Δημάρχων Πάρου κ. Μάρκο Ι. Κωβαίο και Στάρι Γκραντ κ. Βίνκο Μαροέβιτς.

 

Πριν από 2400 χρόνια οι Πάριοι διέσχισαν την Αδριατική και ίδρυσαν την πόλη Φάρο, την τρίτη σε σειρά αποικία της Πάρου, στο κροατικό νησί Κβαρ. Σήμερα, Πάρος και Φάρος, Μητρόπολη και Αποικία, βρέθηκαν ξανά μαζί γιορτάζοντας όχι μόνο τα 2400 χρόνια από την ίδρυση της Φάρου, αλλά και την αρχή μιας ωραίας φιλίας και μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Πάρου και του Στάρι Γκραντ(όπου υπάγεται σήμερα η πόλη της Φάρου), η οποία επισφραγίσθηκε με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Η συγκεκριμένη αδελφοποίηση μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης μεταξύ των πολιτών των δύο τόπων.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων διεξήχθη με τις ομιλίες έγκριτων αρχαιολόγων, ιστορικών και εκπροσώπων των πολιτειακών αρχών της Πάρου και του Στάρι Γκραντ. Από πλευράς του Δήμου Πάρου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Χρηστόφορος, ο αρχαιολόγος της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής του Δεσποτικού κ. Γιάννος Κουράγιος και η Αρχαιολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων(Ι.Α.Π.Κ.) κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό και το απαράμιλλό φυσικό τοπίο της Πάρου και του Στάρι Γκραντ, μουσικοχορευτική παράσταση αποτελούμενη από μια κροατική χορωδία a capella και μια ομάδα χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου και του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος “Νάουσα Πάρος” και τέλος μια γιορτή οίνου και γεύσης με παραδοσιακά προϊόντα από τα δύο νησιά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΚ κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο Κύπριος Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας και νυν ευρωβουλευτής κ. Πέτερλε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Κροατίας κ. Ίβο Μίλατιτς, ευρωβουλευτές και πολλοί άλλοι φίλοι της Πάρου και της Φάρου.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην άψογη διοργάνωση της συμμετοχής της Πάρου στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Επίσης, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου για την προσφορά τοπικών προϊόντων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

araxova mini