Ο Δήμος Αντιπάρου διαμαρτύρεται έντονα για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

20 Μαϊος 2016 20:03

Ο Δήμος Αντιπάρου διαμαρτύρεται έντονα για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά των Κυκλάδων, ρύθμιση που αντιβαίνει την προστασία της περίφημης Νησιωτικότητας, την οποία τόσα χρόνια οι κατά καιρούς ηγεσίες ευαγγελίζονται αλλά σπανιότατα βλέπουμε να μετουσιώνεται στην πράξη. Αντίθετα,


διαπιστώνουμε την διαρκή μείωση των κρατικών πόρων και της γενικότερης μέριμνας για τα νησιά και αύξηση της φοροεισπρακτικής πολιτικής, άξονας στον οποίο κινείται και η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, απειλώντας να επιδεινώσει περαιτέρω τις ζωές των νησιωτών και να προσδώσει πρόσθετη οικονομική ανασφάλεια στα νησιά μας. Ειδικά για το Δήμο Αντιπάρου, η κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα του σοβαρά υποστελεχωμένου δήμου μας έρχεται να επικυρώσει αυτή την κυβερνητική αναλγησία.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Η διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων και η πειθήνια υποταγή σε κάθε παράλογη μνημονιακή επιταγή δεν απαιτούν χαρισματικούς ηγέτες ούτε ιδιαίτερη πολιτική ευφυΐα, μόνο διάθεση πειθαναγκασμού και υποταγής σε αλλότρια συμφέροντα. Θεωρώντας ότι η υπερψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης συνεπάγεται αδιαφορία για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών και απομονωμένων, ξεχασμένων όχι μόνο από το χάρτη αλλά και από την κυβερνητική πολιτική, καλούμε τους βουλευτές των Κυκλάδων να μην ψηφίσουν την συγκεκριμένη απαράδεκτη διάταξη στη Βουλή, διαφορετικά θα βρουν αντίθετη σύσσωμη την κοινωνία της Αντιπάρου.

Εκ του Δήμου Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos