"Σχόλιο" του Επάρχου Πάρου - Αντιπάρου στην Δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

05 Ιουλίου 2016 14:31

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους νησιώτες κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των 13 άμισθων Υποθηκοφυλακείων των νησιών των Κυκλάδων και την υπαγωγή τους στα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία Σύρου & Νάξου.

Το άμισθο Υποθηκοφυλακείο Πάρου-Αντιπάρου λειτουργεί από το 1870, χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο και αποδίδει σοβαρά έσοδα στο Ελληνικό Κράτος ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου.
Το Σύνταγμα της πατρίδας μας αναφέρει την προστασία της νησιωτικότητας την οποία η Κυβέρνηση σας αγνοεί παντελώς και συνεχιζόμενα.
Προφανώς κάποιοι καρεκλοκένταυροι έχουν βάλλει στόχο τα νησιά μας.
Τα χτυπήματα είναι απανωτά, κυνικά και βάρβαρα ( αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, μείωση των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων, δραματική μείωση στην χρηματοδότηση των άγονων αεροπορικών γραμμών ).

Την ίδια στιγμή το Κέντρο Υγείας Πάρου είναι υποστελεχωμένα και οι 15000 μόνιμοι κάτοικοι των νησιών Πάρου και Αντιπάρου δεν έχουν παιδίατρο , παθολόγο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο. Άρα για ποια δημόσια και δωρεάν υγεία μιλάμε ;
Ταυτόχρονα κάποιοι αγνοούν ότι τα νησιά περιβάλλονται από θάλασσα και η αναγκαστική μετακίνηση σε άλλο νησί απαιτεί επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Κύριε Υπουργέ,
Έχετε συνταγματική υποχρέωση να στηρίζετε τους νησιώτες και όχι να τους καταδιώκετε όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια .
Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι πρέπει να διορθώσετε ένα ακόμη λάθος που πάτε να κάνετε σε βάρος των νησιών μας.
Σας ζητώ στο σχέδιο νόμου να συσταθεί άμισθο ή έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πάρου.

Με εκτίμηση,
Ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos