1ο Θερινό Σχολείο για υποψήφιους 1ο Θερινό Σχολείο για Υποψήφιους Διδάκτορες και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/-τριες στις Λεύκες Πάρου

01 Σεπτεμβρίου 2016 13:46

Η Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία /ΕΚΕ με τη συνεργασία του Δήμου Πάρου και την επιστημονική υποστήριξη του Χαροκόπειου Παν/μιου, του Παν/μιου Αθηνών, του Παν/μιο Κρήτης και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών διοργάνωσε το 1ο Θερινό Σχολείο για Υποψήφιους Διδάκτορες και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/-τριες στις 26-31 Αυγούστου 2016, στον Ξενώνα «Σπίτι της Λογοτεχνίας» στις Λεύκες Πάρου.

Το Θερινό σχολείο είχε θέμα: «Θεωρία και Κοινωνική Έρευνα: Επιστημολογικά Ζητήματα και Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις» και συμμετείχαν 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, ενώ διδάξαν οκτώ έγκριτοι καθηγητές με διεθνή σταδιοδρομία και αναγνώριση.

Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες, φοιτητές και καθηγητές και ενημερώθηκε για την πορεία της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια συζητώντας με τον Πρόεδρο της ΕΚΕ Καθηγητή Απόστολο Παπαδόπουλο (τέως Αντιπρύτανη) και την Διευθύντρια Ερευνών Δρ Λ. Αλιπράντη –Μαράτου, (γεν. Γραμματέα της ΕΚΕ) και συντονίστρια του Θερινού Σχολείου, ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί αυτή η σημαντική πρωτοβουλία και τον επόμενο χρόνο, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων για την επικοινωνία των νέων επιστημόνων, ειδικά των Παριανών, και τις δυνατότητες που προσφέρουν για την ενδυνάμωση της κριτικής-επιστημονικής σκέψης και για τη διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους κοινωνικούς επιστήμονες, ενώ συγχρόνως αναδεικνύουν την Πάρο ως κέντρο πολιτισμού .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos