Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος

08 Σεπτεμβρίου 2016 12:22

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πάρου για την βελτίωση των συνθηκών υδροδότησης και αποχέτευσης του νησιού μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι για ακόμη μια χρονιά η ΔΕΥΑΠ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μπόρεσε να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση της τουριστικής περιόδου με μεγάλη επιτυχία.


Η καλοκαιρινή περίοδος κρίνεται επιτυχημένη από πλευράς διαχείρισης και αντιμετώπισης βλαβών καθώς δεν υπήρξαν ουσιαστικά προβλήματα που να έχουν επιπτώσεις στην ύδρευση ή αποχέτευση του νησιού. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον έγκαιρο προγραμματισμό και την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων έργων και υποδομών κατά την διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.
Ωστόσο, η Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς κατόρθωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου να καταθέσουν από κοινού αίτηση χρηματοδότησης για δύο ύψιστης σημασίας έργα για το νησί μας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΝΑΙΓ18 «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος».

1. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΓΙΑΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΕΩΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ », με συνολικό προϋπολογισμό 2.045.000,00 ΕΥΡΩ, συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: Τοποθέτηση αγωγών για: Α) την Τροφοδότηση της κεντρικής δεξαμενής Παροικίας, από την δεξαμενή Αγίας Υπακοής στον Κώστο, Β) την υδροδότηση των οικισμών από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός, Γ) την υδροδότηση της περιοχής της Αγίας Φωτεινής, Δ) την υδροδότηση των δεξαμενών των οικισμών του Μαραθιού, του Έλητα και του Δηλίου.

2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΠΟΝΑΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 865.000,00 ΕΥΡΩ, συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: Α) Χωματουργικά, Β) Σκυροδέματα, Γ) Δίκτυο Ύδρευσης, Δ) Εργασίες Υποθαλάσσιου Αγωγού, Ε) Ηλεκτρολογικά Δίκτυα, ΣΤ) Αντλιοστάσια, Ζ) Έργα Πρασίνου.
Εφόσον ενταχθούν και ολοκληρωθούν τα ανωτέρω έργα, θα βελτιωθεί η υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Παροικιάς ενώ ταυτόχρονα θα ομαλοποιηθεί περισσότερο η λειτουργιά του δικτύου αποφεύγοντας τις διαρροές και εμφράξεις με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος.
Τα παραπάνω έργα είναι έργα πνοής και ζωτικής σημασίας για το νησί μας καθώς θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών λύνοντας σοβαρά και χρόνια προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Ρούσσος Βατίστας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos