ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

07 Μαρτίου 2017 15:10

Σύμφωνα με την απόφαση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη (23-12-13) και με τη μετέπειτα στις 18-12-14 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της επένδυσης με τίτλο "Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 218,5 mw για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο.


Πρόκειται για επενδύσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεγάλων αιολικών πάρκων και τη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Έχουν γίνει από κοινού προσφυγές προς το Σ.Τ.Ε. και από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Δημοτική Αρχή Πάρου.

Οι επιπτώσεις στην Πάρο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προφανείς κι αφορούν πολλές παραμέτρους με προεξάρχουσα αυτήν της αλλοίωσης του φυσικού οικοσυστήματος με ανάλογες δυσμενείς συνέπειες στον τουρισμό που αποτελεί την κύρια οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των κατοίκων.

H ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου είναι θετική στην εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά μας που να μην αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο όπως η ηλιακή ενεργεία, η γεωθερμία κλπ ή μικρής κλίμακας ανεμογεννήτριες οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αυτονομία κάποιων δημοτικών ή κοινωφελών οργανισμών π.χ. αφαλατώσεις.

Σε κάθε περίπτωση συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων της Πάρου για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την εγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου σε όγκου αριθμού ανεμογεννητριών και ζητάμε εγγυήσεις από τους αρμόδιους ότι δε θα επιφέρει πλήγμα στο φυσικό τοπίο και στον τουρισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos