Αστοχία (;) του Δήμου Πάρου ή υπερβάλλων ζήλος διαφήμισης του νησιού;

29 Μαρτίου 2017 13:30

Mόνο ως άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ανακοίνωση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, με την οποία προτρέπεται η εγγραφή ιδιωτών στη γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων airbnb καθώς μάλιστα, όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, έτσι προωθείται η τουριστική προβολή του νησιού.


Ο υπερβάλλων ζήλος (;) της Τουριστικής Επιτροπής χρήζει μάλλον σκωπτικής αντιμετώπισης, καθώς λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, εκδίδει μια ανακοίνωση, η οποία ίσως ουδεμία σχέση έχει με την προβολή του νησιού αλλά μόνο με την προβολή ιδιωτικών οικημάτων και βιλών προς ενοικίαση, η οποία αντιβαίνει μάλιστα, προς τα συμφέροντα των νόμιμων επαγγελματιών του κλάδου (ξενοδοχείων, δωματίων κ.ά).

Η πλατφόρμα airbnb είναι φυσικά θεμιτό να υφίσταται ως επιχείρηση προώθησης ιδιωτικών καταλυμάτων, και κανείς δεν φέρει αντίρρηση προς αυτό, η αστοχία όμως είναι ότι ο Δήμος, καλεί επιχειρηματίες και ιδιώτες να εγγραφούν στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα, με το σκεπτικό, όπως ευθαρσώς αναφέρεται στην ίδια του την ανακοίνωση, της διαφήμισης της Πάρου, παρουσιάζοντας μάλιστα ως επιτυχία τις επαφές του Δήμου με τον Διευθυντή της airbnb στη Ελλάδα, στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου.

Να σημειώσουμε ότι πλήθος δημοσιευμάτων σε μεγάλα, έγκριτα μέσα ενημέρωσης, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει δραστηριότητες παραοικονομίας που ασκούνται μέσω της ενοικίασης σπιτιών ή βιλών χωρίς άδεια, χωρίς φορολογικό μητρώο και φυσικά με άπλετη φοροδιαφυγή προς το κράτος.

Το psts.gr, συνομιλώντας για το θέμα με νόμιμους επαγγελματίες υποδομών καταλυμάτων στην Πάρο και στις Κυκλάδες, έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για την ενέργεια αυτή - η οποία προκάλεσε μάλιστα θυμηδία - την οποία, αν την έβλεπε κανείς καλοδιάθετα, θα την απέδιδε μάλλον, σε κεκτημένη ταχύτητα λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου προβολής του νησιού...

H ανακοίνωση του Δήμου Πάρου

Ο Δήμος Πάρου κατά την διάρκεια των επαφών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο (8-12/03/2017) είχε εκτενή συζήτηση με τον κ. Δημήτρη Πρωτόπαπα Διευθυντή της AIRBNB για την Ελλάδα.

Στην συζήτηση που είχαν με τον Αντιδήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Χριστόφορο, εξασφαλίστηκε ειδική διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ιστοσελίδας για όσους επιθυμούν να προβληθούν μέσα από αυτήν (επιχειρήσεις και ιδιώτες).

Με την χρήση του παρακάτω συνδέσμου airbnb.com/setke
προσφέρονται όλα τα πλεονεκτήματα account manager με δυνατότητα υποστήριξης και βοήθειας για την δημιουργία ενός επιτυχημένου προφίλ. Η παραπάνω δυνατότητα δεν προσφέρεται μέσω της κοινής διαδικασίας εγγραφής και προσφέρεται αποκλειστικά στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας με την εταιρεία για την Πάρο αλλά και την Αντίπαρο όπως ζητήσαμε.

Η Πάρος βρίσκεται 5η στην κατάταξη της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλη την Ελλάδα, μετά από την Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο τόσο σε αριθμό διανυκτερεύσεων όσο και αξιών.

Ο Δήμος Πάρου και η Επιτροπή Τουρισμού Ανάπτυξης συνεχίζουν τις δράσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της Πάρου μας με στόχο την περαιτέρω τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Γραφείο Απασχόλησης & Τουρισμού
Πάρος, Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos